Vil noen ha Kombucha-babyer?

Se de pene Kombucha-babyene mine!!!  Jeg har 6 stykker som du kan få om du gidder å komme hjem til meg og hente en. Dette er ikke noe jeg sender rundt i konvolutter, da jeg har dårlig erfaring med det selv.
Kombucha er for meg dronningen over fermenterte drikker, eller kanskje er kefir baset på ferskmelk på toppen, men dernest Kombucha. Den er laget av te, enten svart eller en miks av svart te og grønn te pluss sukker, som fermenteres til sukkeret og koffeinet i teen er borte. Jeg elsker smaken, den umiddelbare feel good- fornemmelsen i kroppen når man drikker den og ikke minst den probiotiske effekten + + + . Jeg skal skrive et eget og vakkert innlegg om kombucha om litt, men til nå drikker jeg mengder, koser meg og er i lykkerus over endelig å ha fått det til.
Jeg kjøpte kombuca-baby fra Nederland i vinter, som nok ikke tålte minusgradene i postkassen og var dysfunksjonell fra jeg fikk den i hus, desverre. Deretter kjøpte jeg en dehydrert baby fra Danmark som aldri våknet til live, til tross for flere opplivningsforsøk. Jeg følte meg på et tidspunkt Kombucha-mislykket og trodde en bitteliten og kort tid at dette ikke var ment for meg, men da jeg er skrudd sammen på en måte som gjør at jeg ALDRI gir opp, så fortsatte søket. En vakker dag dukket det opp en mystisk, eksotisk dame, via en kursdeltaker som hadde en Kombucha-moder. Jeg kjørte en varm sommerdag inn i Oslo-gryta og møtte en fantastisk og om mulig like rar fermenteringsdame som meg, der den lille blokkleiligheten rommet skuffer og skap og en veranda full av urter, krydder og spennende rarieteter som kunne spises. Hun er kreftopererert to ganger og er ikke i tvil om at kombuchaen sine anti-kreft-egenskaper har mye med å gjøre at hun er frisk fra kreft i over ti år nå! Forøvrig en dame med høy utdannelse og en fremtredende jobb, som også sa «dette kan jeg desverre ikke snakke med mine kollegaer om da de ville tro jeg var gal» (og synd er det!). Hun ble i allefall elektrisk lykkelig over å bytte en Kombucha-baby mot vannkefirkorn og surdeigsstarter og jeg må ærlig innrømme jeg var full av barnlig glede da jeg kjørte hjem :o)
Jeg husker jeg ringte min kjære kusine på hjemveien og fortalte med iver hva jeg endelig hadde klart å skaffet meg: en fersk, frisk og kraftfull Kombucha-baby! Hææææ? Hva er det?….var mottagelsen jeg fikk i andre enden av linja. Jeg skjønte på responsen at den dama jeg nettopp hadde fått den dyrebare nye babyen min fra hadde helt rett; dette er ikke noe man snakker høyt om, dette er for spesielt interesserte. Noe jeg imidlertid synest er veldig trist ettersom Kombucha smaker nydelig, er helsebringende og morsomt å styre med.
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!