Vidunderlig supersunn ugress-suppe!
Oppskrift vårlig brenneslesuppe
4 ss ekte godt smør
2 løk
2 poteter, finhakket
1 liter brennesle
1 ts hvitløkspulver eller 3-4 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 knivsodd kayennepepper
1/2 ts fennikelpulver
1,5 liter kraft av kylling eller stofe/elg. Om du ikke har kraft så 2 ss vegetarisk buljong og 3 ss gelatin.
Salt og pepper etter ønske
2 ss arrowrot + litt kaldt vann til å røre ut
4 ss (store) syrnet upasteurisert fløte (jeg løfter fettlokket av melk som står på kjøkkenbenken og lar det syrne videre. Smaker som creme fraiche. Dersom du ønsker den vegansk er det godt med en god skvis sitron for å skape syrlig smak.
Surr løk på svak varme og tilsett deretter de øvrige ingrediensene utenom syrnet fløte og arrowrot. La det simre videre i ca 15 minutt.
Stavmix og bland deretter i syrnet fløte eller sitron og rør rundt før du til slutt har i arrowrot blandet i litt kaldt vann.
Server gjerne med hardkokte egg og godt surdeigsbrød til.
Jeg sier god helg nå, drar til Tromsø i helgen og holder kurs. Kommer sterkt tilbake over helgen. Jeg har forresten noe jeg vil si: Jeg er ikke lenger en fleksitarianer, men jeg er heller ingen vanlig kjøttspiser. Jeg kommer til å dra i gang en stor konkurranse i neste uke der vi må finne et nytt navn på bloggen min/hjemmesiden min. Det blir storslagne premier til den som kommer opp med det beste navnet :o)))