KETO RUNDSTYKKER

Jeg har sett mange oppskrifter på keto rundstykker og prøvd noen varianter de siste åra. Jeg har ikke blitt sånn veldig imponert, men disse selvsnekra rundstykkene var jammen meg så gode at de er verd å dele.

Ingredienser:

120 ml knuste mandler (bruk kaffekvern eller kjøkkenmaskin med s-blad)

60 ml knuste linfrø (kaffekvern)

60 ml knuste sesamfrø (kaffekvern)

5 ss fiberhusk

2 flate ts bakepulver

½ ts mineralsalt

2 ss eplecidereddik

3 eggehviter (spar plommene til majones/aioli)

240 ml kokende vann

Slik går du frem:

  1. sett ovnen på 175 grader
  2. Knus mandler først, deretter linfrø og sesamfrø for seg. Ikke kjør for lenge for å unngå at fettet slipper. 
  3. Ha alle tørre ingredienser i en bolle.
  4. Hell over kokende vann og rør godt med en sleiv eller bruk gjerne håndmikser innstilt på det laveste. Fiberhusk er spesielt å jobbe med og det er viktig å ha driv i røra hele tiden for å unngå at det klumper seg. Ha så i eddik og aller sist eggehvittene. Rør videre slik at alt blandes godt. Det blir en klissete og spesiell deig.
  5. Form 12 rundstykker med skje og sett på bakepapir.
  6. Stek mindt i ovnen i 45 minutter

Du kan skjære i dem med det samme, men de holder bedre fasong og luftig konsistens om du lar dem stå i 5-10 minutter før du skjærer i dem.

Eggeplommene passer perfekt til hjemmelaget majones og/eller aioli. Oppskrift finner du HER!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!