VERDENS BESTE SPEKEPØLSE ER SNART KLAR FOR SALG!

Jeg har i høst gått og spekulert lenge på å få produsert opp min egen spekepølse som er ren og fri for nitritt, salt med antiklumpemiddel, mengder med svinespekk med feil fettsyrebalanse og annet unødvendig tjafs. Den aller beste spekepølse jeg vet om er svigermor sin hjemmelagde elgpølse med hemmelig oppskrift. Jeg har Gryifisert den, ved å bruke rent mineralsalt, lønnesirup i stedet for vanlig sirup og den er laget med naturtarm og ikke syntetisk «tarm» som de fleste spekepølser du får kjøpt er stappet i. Det er kanskje den reneste, gladeste og synes jeg BESTE spekepølse på markedet og jeg er rasende stolt over å snart kunne tilby noe slikt til dere.

Jeg har laget den samme pølsen både med elg og med fjellokse. Fjelloksen er ungokse som har gått 3-4 måneder i fjellet og beitet i Valdres. Pølsene er produsert opp av en småskala pølseprodusent i Bagn i Valdres i de flotteste produksjonslokaler og er tørket på Beitostølen i et stabbur som produsenten bruker til å tørke sine spekepølser. Forresten så er produsenten selv kanskje den koseligste mann i Valdres med en urkoselig og særdeles snill stemme som kunne lest eventyr for alle barn i hele kongerike. Fjelloksene blir stelt av bønder som er opptatt av dyrevelferd og er slaktet av et mobilt slakteri. Han er også veldig spent på pølseprosjektet, syntes pølsene var veldig gode og har aldri produsert en slik ren spesialpølse før med så mye kjøtt. Resultatet er strålende! Smaker akkurat som svigermors pølsedrøm og jeg kan derfor legge ut superpølsene for salg veldig snart, kanskje innen utgangen av denne uken. Du skjønner, jeg skal nemlig ha en annen braklansering i denne julemåneden; det vil skje den 12. desember; et prosjekt eg er minst like stolt over fordi jeg har jobbet så inderlig hardt i mange måneder for å få det til. Med andre ord er det mye staselig som vil skje her på bloggen i nærmeste fremtid og alt er for dere der ute, så følg med, følg med!

PS! Spekulerer også noe inderlig på hva jeg skal kalle pølsene, så om du sitter på et kruttegodt forslag så kom veldig gjerne med det!

Spekepølsene ligger nå på lager og jeg har ennå ikke fått tatt pene bilder av dem. Derfor får du i mellomtiden se noen bilder fra når vi her hjemme lagde snackspølser av samme oppskrift tidligere i høst. De er mye tynnere enn de du snart har mulighet til å sette tenna i og laget under heeeeeeeeelt andre produksjonsforhold enn pølsene produsert i Valdres. Jeg har fått spørsmål om pølsene jeg selger er laget her hjemme og det er de selvfølgelig ikke. Her er alt under ordnede former med godkjenning fra næringsmiddeltilsyn osv… Se her om du ønsker å bestille!

Hvem andre enn Fikselise er på pletten når det er storprosjekt på gang? Multitasker som enhver ungmø gjør i disse dager (iphone-jobb-jabb og pølsemaking er ingen sak).
 
Mannjen har laget pølser hundre ganger før og måtte lære opp en tørrlagt veggis i pøslemaking!
Ikke såååå mye rødvin i pølsa, så et par glass på småprodusentene hørte til 🙂
 
 
Over: Pølsene må stappes akkurat passe for å ikke sprekke.
 
 Under: Ferdige pølser som venter på oppheng i egnet kjeller, mellom to stoler ;-).
 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!