VAFLER AV SURDEIG MED HAVREGRYN OG SPELT
Surdeigsvafler går unna som bare juling her i huset, både til hverdags og til fest. Men om du ikke kan takle surdeigssmaken (ikke at jeg forstår hvorfor …) så kan du erstatte surdeigsstarteren med 3 ss eplecider-eddik og ellers følge den samme fremgangsmåte. Vaflene vil bli lettere å fordøye selv om den aller beste måten å spise kornmat på er ved å bruke surdeig.
Oppskrift surdeigsvafler med havregryn og spelt
Base for bløtlegging:
5 dl vann
2,5 dl havregryn, jeg bruker økologiske og lettkokte
2,5 dl sikta fin spelt fra Spesialkorn
1 ss sammalt fin eller grov rug eller spelt
1 ss surdeigsstarter (evt. 3 ss eddik)
Tilsettes basen etter ca 12 timer bløtlegging:
4-6 egg
6 ss lønnesirup, honning eller rårørsukker
1 ts kardemomme
2 dl smelta smør
1 ts natron
Stek og nyt med det du måtte ønske å putte på toppen 🙂
Sjekk ut onlinekursene mine for mer inspirasjon 🙂