UPASTEURISERT, SÅNN GJØR JEG DET!

Vi bruker store mengder smør her i huset. Ekte, upasteurisert smør fra beitefôra glade kyr i Alpene. Om sommeren jakter jeg  på norsk stølssmør og kjøper det jeg kommer over. Resten av året kjøper jeg smør fra www.duggurd.no som importerer ost og smør fra Käserebellen.

Jeg har fått i hende 7,5 nye kilo smør og mengder med ost som skal fortæres frem til neste bestillingsdato som er 3. september. Mange har spurt meg hvordan jeg gjør det med dette smøret når det er snakk om slike mengder.

Jeg tar det store stykket smør og deler opp i passe biter. Pakker så hver enkelt inn i litt matpapir og fryser i en brødpose. Så tar jeg opp bitene etter hvert som behovet melder seg, romtempererer det og knar inn ønsket mengde ekte mineralsalt, f.eks keltisk havsalt og dytter i en serveringsbeholder/smørkrukke. Enkelt, praktisk og greit 🙂

PS! Rødvinsosten fra Käserebellen er vår nye hus-favoritt og skal bestilles i store mengder i tidlig september. Minner om en blanding mellom Gräddost og Norvegia- aldeles nydelig!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!