UPASTEURISERT CAMEMBERT TIL FREDAGSKOSEN
Ville bare ønske dere alle en god helg og vise dere en av mine ultimate favoritter til helgekos, nemlig upasteurisert og kremmyk Camembert, som du finner om du graver lenge nok i de aller fleste ostedisker på litt mer velassorterte butikker som f.eks Ultra og Meny. Mange av dere lurer på hvordan dere skal få upasteurisert melkemat inn i kosten. AVDEM selger smør, rømme og oster som er upasteuriserte- som du også finner i disse butikk-kjedene. Spør om de kan ta det inn, om du ikke finner det i hylla. Upasteurisert melkemat er ikke farlig, ellers hadde ikke AVDEM eller noen andre fått lov til å selge upasteurisert melkemat. Bakteriefryktsnevrosen er fullstendig ubegunnet. I sammenheng med det siste registrerte dødsfall på barn i mors mage her til lands forrårsaket av listeria, fant de at smittekilden var en PASTEURISERT ost, ikke en upasteurisert. Så kan man spørre seg da, hvorfor den informasjonen blir dysset ned… Har forresten en gjesteblogger som kommer med et innlegg i neste uke om melk- pasteurisering eller ikke- for og mot. Men nå; tilbake til helgekosen!
Jeg lager knasende sprø kjeks av å skjære syltynne surdeigsskiver som jeg steker sprø i støpejernspanna mi med ekte godt smør. Topper med granateplefrø, epleskiver, ferske fiken, pære eller annet snacks.
God helg godtfolk:o)