TOMATSUPPE FRA BOKEN MIN «KRAFT»

Plutselig ble jeg skikkelig fysen på tomatsuppe – utrolig lenge siden jeg har laget og spist det. Det er jo så veldig enkelt å lage og ikke minst godt og nærende når den lages på en base av hjemmelaget kyllingkraft. Barna griner heller ikke på nesen når de blir servert tomatsuppe. Jeg liker å servere hardkokte egg og litt surdeigsbrød med en stor klatt med godt smør ved siden av, for ekstra god næring. Denne gang hadde jeg også et glass med hjemmelaget pesto i kjøleskapet som behøvde å brukes. Jeg er blitt ekstra bevisst på å bruke opp alle rester i disse tider, hvor jeg kjenner på at vi har bedrevet rovdrift på Moder Jord alt for mye, og alt for lenge. Overflod gir en mer ubehagelig bismak enn noensinne.

Men tilbake til tomatsuppa. Jeg husker at mange hadde tradisjon for å spise tomatsuppe med makaroni til lunsj på lørdager den gang jeg var barn. Det er ikke en dum tradisjon, dersom vi bytter ut Toro med en skikkelig hjemmelaget variant- nesten like enkelt er det også.

Tomtasuppe er soleklart best med nyhøstede, friske tomater fra drivhuset, i år har jeg virkelig lyktes med tomatplantene og fremdeles modnes sødmefulle tomater hver dag.

Ingredienser:

12 modne tomater (eller 2 bokser øko tomater)
3 ss ghee eller smør
2 ss tomatpure
2 gule løk, finhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
2 stilker stangselleri, delt i små biter
1 liter kyllingkraft (eller stofre/viltkraft)
1 ss tørket basilikum eller en god neve fersk basilikum
1 ss god balsamico
salt
pepper

Instruksjon:

Start med å frese løk til den er myk og gylden, tilsett hvitløk og stek videre litt. Deretter har du i tomatpuré, bland godt før du har i stangselleri, tomater, basilikum og kraft. Kok opp og la simre i minst 30 minutter. Om du vil ha en helt jevn suppe uten klumper, så bruk en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper. Kok noen egg ved siden av og server med frisk basilikum. Og om du skulle ønske deg en mildere suppe kan du alltids tilsette 2-3 ss rømme.
Ps; denne oppskriften er til ca 4 personer.

Nyt!

Flere gode oppskrifter på kraftbaserte supper finner du i boken min Kraft og andre styrkedrikker. Du finner den i min nettbutikk.

Sjekk gjerne ut mitt nettkurs der du lærer alt det praktiske om å koke kraft. Informasjon finner du HER! Nå til halv pris frem til og med søndag.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!