Tittitt! Kom og se på alt dette gryende livet :o)

Hallåis! Håper du har hatt en fredelig påske. Nå er jeg tilbake fra ferie i nord og jeg er sikkert begynt å bli litt gubbis når jeg tenker at borte er bra, men hjemme best…

Satte organiske frø av basilikum, sqash og cherrytomater til spiring i en kasse på badegulvet samme dagen som vi reiste på påskeferie. Frøene i frøpakkene skal settes rett i jorda. Se her hva som ventet på meg i går kveld:

 I tillegg har vi bestemt oss for å fornye hønebestanden vår og få litt nytt blod inn i rekkene. Det vanlige er at det klekkes litt flere små menn enn damer, så tanken vår er å beholde damene til eggleggere og en av hanene til å ta vare på haremet sitt. Og hva skjer med de andre? Jo, de skal vi fôre opp på spiret korn og annen naturlig mat og så gjøre ende på dem raskt og effektivt før jul. Mer økologisk og kortreist mat er vanskelig å finne. I dag hentet vi 26 Orpington-egg fra Klekken klekkeri og supplerte med 4 egg fra vår gamle stamme. I tillegg ble jeg på impuls fristet til å ta med meg 5 nye kyllinger da jeg kom for å hente egg. Den mørke heter Skylander og er garantert en alfahann og vil bli en nydelig Orpington. De andre er Lys Sussex og forhåpentligvis damer.  Det er vel ikke alle som har kyllinger på badegulvet, men dere vet jo at jeg har kefir og kombucha i skapene på badet og spirekasser på gulvet- så hvorfor ikke et helt lite økosystem i korte faser. Vi holder på å bygge om hønehuset til å bli mer funksjonelt og mellomtiden blir det SPA-opphold for kyllinger. Ta en titt på Prior-høner sine levekår og sammenlign….

Rugekassa står på kjøkkenbenken sammen med den vordende kjøkkenhagen min.

Her er første vers av et nydelig dikt av Einar Skjæraasen. Det er et av mine favorittdikt som jeg har lært min eldste å kunne og «tvunget» elevene til å pugge det ene året jeg var lærer. Da jeg så alt dette spirende livet kom jeg til å tenke på dette:

Du ska itte trø i graset.
Spede spira lyt få stå.
Mållaust liv har og e mening
du lyt sjå og tenkje på.
På Guds jord og i hass hage
er du sjøl et lite strå.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!