TIPS TIL MYGGOLJE FOR KROPP OG HJEM

Jeg har bodd på Østlandet i 5 år nå, men har ikke opplevd maken til mygginvasjon som denne sommeren. Jeg trodde lenge at dette myggpratet her på flatlandet bare var tull, men så, på en helt vanlig mandag, sa det BANG! Plutselig var de over alt, tanket seg opp på hver og en av oss, systematisk og uten blygsel. De ravet videre til neste mål med sine flortynne vinger og snabelen hengende slapt foran, sanseløse av tilfredsstillende blodrus. Vi slo og klapset, som oftest uten hell, av og til så blodspruten sto ut fra de samlede håndflatene, kortvarig glede, for samtidig sitter neste blodsugende mikrohelikopter boret fast i kroppen, en evigvarende småpinsel. MAMMA DA, ropte eldstemann og så på meg med vantro i blikket, etter at jeg hadde dasket henne hardt i hodet, «Sorry, det var en mygg», svarte mor litt beskjemmet.
Noe skal man altså alltid plages med. Ikke pokkeren skal man kunne få nyte disse fantastiske sommerdagene, der solen fyller på tappede vitaminlagre med sin livskraft. Neida! Som en slektning av meg brukte å si: Ræva er bak uansett hvor du snur deg! Myggen er akkurat sånn, sørger for å legge et lokk på lykken, slik at livet ikke kan være mer enn bare sånn passe og av og til fullstendig uutholdelig…..
Her er mine triks for både hus og kropp, trygge for barn og voksne og inneklima, fullstendig giftfri og enkle.
Kjøp deg en duftlampe, du får dem ofte i sånne pynte- og stæsj-butikker eller i helsekosten, sikkert på nettet også! Hell litt vann i toppen og 5 dråper citronella eller geranium. Begge disse oljene blir flittig brukt i myggprodukter, men gjerne da sammen med litt nervegifter og andre godsaker som produsentene synes det er fornuftig å fortelle folk at de skal smøre seg og barna sine med. Jeg er ikke så begeistret for å blande oljene, da duftkombinasjonen ikke er den aller beste. Citronella kan minne om lukten som disse vanlige myggspiralene oser av. Flått skal visstnok heller ikke være begeistret for citronella. Geranium dufter nydelig og virker beroligende- min favoritt. Alle produktene kan kjøpes i norske helsekostbutikker eller f.eks www.iherb.com.
Til bruk på huden tar jeg en god jomfru kokosnøttolje og heller i geraniumdråper og/eller citronella til det lukter godt og intenst. Da har du et kombiprodukt: solkrem og myggolje i ett. Det er nemlig slik at om du smører deg inn med kokosolje slik at det får trukket godt inn i huden før du eksponeres for sol, så har den beskyttende virkning, tilsvarende solfaktor 4-5. Kokosolje beskytter altså huden mot å bli brent og jeg smører barna mine hver morgen med denne miksen før de sendes i barnehagen. Dette varer frem  til lunsj og så er det bare å ta en ny smørerunde. Nå skal det sies at denne oljen ikke er verdens mest preventive myggmiddel, så jeg tar ofte en dråpe eller to med citronella, gnir mellom håndflatene og drar hendene over hår, klær og sko i tillegg.
Del gjerne dine tips og triks i kommentarfeltet!!!
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!