Svigermors grønne super-middag

Svigermor kom på besøk i dag. Hun er alltid klar for nye smaker, så da drog jeg til  med masse grønn og god supermat! Pluss en deilig raw blåbæris til dessert.

Brokkoliburgere, Macaroni and «cheese», tangsalat og en enkel salat av gulrot og nykål


Sjekk veganmisjonen for oppskrift på brokkoliburgere. Jeg tilsatte utover hennes ingredienser: 1 ss kikertmel/gram mel og 1 ss tamari på eget initiativ, fordi jeg opplever at de smaker litt mer asiatisk ettersom jeg lagde en asiatisk inspirert tangsalat og synest de henger litt bedre sammen.

Sjøtangsalat: Til venstre ser du marinaden laget av 1/2 dl tamari, saft av 1/2 sitron, 1 cm raspa ingefær, 1 finhakket fedd hvitløk, et knivsodd kayennepepper og en dæsj sesamolje. Sukkertang ligger til bløting til høyre, før den skylles, finhakkes og has i marinaden. Bland så i 1/2 agurk i store staver og en avocado i terninger. Sprinkle over lett rista sesamfrø. Jeg og min grønneste unge har fått en ny livrett!


Halvrå macaroni and «cheese» ovenfor. Denne er mektig og brukes her i huset ved cravings på fløte og ost (hos undertegnede). 1,5 dl usalta rå cashewnøtter, 1,5 dl vann, 2 cm purreløk, 1 ss næringsgjær, salt og pepper. Ble inspirert av en oppskrift ¨på en pastasaus i vVeganmisjonens kokebok og heiv i blenderen en tomat også, bare for å se om det gjorde noe utslag på min vanlige ostete saus. Kanskje ble den litt friskere? Blend i alle fall denne guffa til en ostete tykk saus, som vendes inn i ferdig kokt fullkornspasta. Sprinkle evt over noe du liker for ekstra smak.

Enkel råkostsalat laget av raspa gulrot, hakka nykål, olivenolje, en skvis sitron og Herbamare urtesalt.
Vidunderlig enkel og softisaktig blåbær- is til dessert. Falt i smak hos alle! 2 frosne bananer i biter, en pakke fryste blåbær, 1 ss lucuma og 1 ss yaconsirup. Her kan du evt bytte ut supermaten med 1-2 ss honning. Ha i kjøkkenmaskin med s-blad og la det gå til en smooth is. Har du en liten kjøkkenmaskin, er det smart å halvere oppskriften ettersom den kan ha vanskelig for å få i gang massen og gjøre den kremet. Et annet tips er å vente 5 minutt med å kjøre i gang maskinen, da blir det raskere riktig konsistens og du trenger ikke stoppe maskinen hundre ganger for å dra ned innholdet.

Ser det ikke godt ut?
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!