Svigermors grønne super-middag


Sjekk veganmisjonen for oppskrift på brokkoliburgere. Jeg tilsatte utover hennes ingredienser: 1 ss kikertmel/gram mel og 1 ss tamari på eget initiativ, fordi jeg opplever at de smaker litt mer asiatisk ettersom jeg lagde en asiatisk inspirert tangsalat og synest de henger litt bedre sammen.
Sjøtangsalat: Til venstre ser du marinaden laget av 1/2 dl tamari, saft av 1/2 sitron, 1 cm raspa ingefær, 1 finhakket fedd hvitløk, et knivsodd kayennepepper og en dæsj sesamolje. Sukkertang ligger til bløting til høyre, før den skylles, finhakkes og has i marinaden. Bland så i 1/2 agurk i store staver og en avocado i terninger. Sprinkle over lett rista sesamfrø. Jeg og min grønneste unge har fått en ny livrett!

Halvrå macaroni and «cheese» ovenfor. Denne er mektig og brukes her i huset ved cravings på fløte og ost (hos undertegnede). 1,5 dl usalta rå cashewnøtter, 1,5 dl vann, 2 cm purreløk, 1 ss næringsgjær, salt og pepper. Ble inspirert av en oppskrift ¨på en pastasaus i vVeganmisjonens kokebok og heiv i blenderen en tomat også, bare for å se om det gjorde noe utslag på min vanlige ostete saus. Kanskje ble den litt friskere? Blend i alle fall denne guffa til en ostete tykk saus, som vendes inn i ferdig kokt fullkornspasta. Sprinkle evt over noe du liker for ekstra smak.



Ser det ikke godt ut?