GJESTEBLOGG 2: SURF KOMBUCHA SIN HISTORIE

I dag skal Maren Aasen som er hovedpersonen bak Surf Kombucha få gjesteblogge hos meg. Her er hennen kombucha-historie:

Jeg, Maren Aasen, er utdannet ernæringsterapeut, har en bachelor i ernæringsterapi, og har interesse for helse, mat og trening. Jeg hørte om kombucha for første gang under ernæringsterapistudiet på Tunsberg Medisinske Skole for litt over 2 år siden. Da hadde vi en dag med Gry om tradisjonsmat og fermentering. Under hele studiet fokuserte vi mye på viktigheten med god fordøyelse, og fermentert mat fanget derfor min interesse.

Senere var kjæresten min Luca Guichard og jeg på ferie i USA, og det var da vi fikk skikkelig sansen for kombucha. Vi så hvor populært det var i blant annet California, og vi prøvde alle sorter og smaker vi kom over i løpet av tre uker på reise. Vi ble helt hekta, og begynte å spinne rundt tanken om å starte å lage dette selv.

Luca er født i Norge, men oppvokst i Portugal, og har levd der og reist mye som profesjonell surfer. På den tiden bodde vi mellom Oslo og Portugal, men bestemte oss for at om vi skulle få til noe produksjon så måtte det bli i Trøndelag, på Gangstad Gård der jeg er oppvokst. Vi fikk støtte fra Innovasjon Norge, og mye hjelp hjemme fra mine foreldre og deres nettverk. Uten denne hjelpen hadde vi aldri klart det vi har fått til så fort, og på dette nivået.

Jeg fikk komme på kurs hjemme hos Gry, men trengte fortsatt å se hvordan en større produksjon fungerte. Da det ikke var mange som holdt på med dette i Norge, og det var ingen plass vi fikk komme å besøke for å lære mer, tok vi turen først til en produsent i New York, så senere til Hawaii.

Det var på stranden i Hawaii at navnet Surf Kombucha kom opp. Vi ville ha et navn med assosiasjon til sunnhet, sporty, natur, ungommelig og friskt, og etter flere måneder med grubling foreslo Luca, Surf Kombucha. Luca er jo surfer, i tillegg uttrykte navnet akkurat den følelsen vi var ute etter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med inspirasjon fra Hawaii og California, sol, strender og surfing, og en drøm om å etter hvert bo i Portugal, befinner vi oss nå i Trøndelag, og har etter ett år jobb fått Surf Kombucha ut for salg med stor suksess. Det har vært stor etterspørsel fra dag én, og vi holder allerede på å trappe opp produksjonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som ernæringsterapeut er jeg veldig opptatt av både sunn mat og god fordøyelse. Uansett hvilke ønsker, mål, sykdommer og plager mine klienter kommer med, må vi alltid se på fordøyelsen. I tillegg til at jeg digger smaken av kombucha, digger jeg at det er en drikk med lite sukker, ingen kunstige tilsetningsstoffer og at det gjør noe godt for magen og kroppen. Jeg kan rett og slett ikke leve resten av livet uten kombuha! #hekta

surf-kombucha2

Vi må så klart få takke flinke og snille Gry som har både inspirert og hjulpet oss på veien.

Vi har foreløpig Surf Kombucha på utsalgsteder i Trøndelag og Oslo, men flere steder kommer etter hvert som vi klarer å produsere mer. Følg med utsalgssteder, bilder og ting som skjer på;

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!