SURDEIGSSTARTER LAGET PÅ GLUTENFRITT MEL


 

Surdeigsstarteren ble laget av glemt plommesyltetøy som det hadde gått melkesyrebakterier i, syltetøyet frådet i glasset sitt da det ble leita frem fra kjøleskapet. Jeg matet det med jyttemel og fikk denne fine, boblete starteren. Denne er til ære for alle leserne mine med glutenintoleranse og cøliaki som ikke tør bake surdeigsbrød med gluteninnholdige meltyper, fordi dere ikke helt tør stole på at glutenet uskadeliggjøres av melkesyrebakteriene om det bare syrnes lenge nok. Denne kan dere i alle fall stole på og flotte surdeigsbrød og rundstykker blir det også av super-plomme-jytte-starteren!

Jyttemelet kjøpte jeg på rema 1000, fås kjøpt overalt nå.
 
 
Den første surdeigen laget på mel som er naturlig glutenfritt i utgangspunktet. Oppskrift kommer veldig snart!
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!