SURDEIGSRUNDSTYKKER

Disse rundstykkene er ikke mindre enn rasende gode. Det fine synes jeg er at de ikke blir så høye slik at du slipper følelsen av å spise deig, slik jeg opplever med vanlige rundstykker. De deles i to og blir som tynne skiver som du kan legge alt mulig slags godis innimellom og knipe et godt tak rundt. På bildet over ser du et rundstykke fylt med ramsløksmør, oksetunge upasteurisert parmesan og rømme.

Vann i munn :o)

Oppskrift, ca 30 rundstykker

1 liter vann
2 ss surdeigsstarter
1 ss mineralsalt
2 store gulrøtter, grovraspet
1 neve tørket brennesle, eller et par tre never frisk og finhakket
300 gram fin spelt
100 gram havregryn
500 gram sammalt fin spelt
200 gram sammalt fin rug

Bland det hele og la stå i ca 12 timer. Form til rundstykker med en skje dyppet i vann, som om du formet store kjøttkaker. Trykk bollene litt flate med hendene og la det etterheve en time eller to.

Stek midt i ovnen i 30-40 min  på 160 grader.


 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!