SURDEIGSPANNEKAKER MED SPELT OG EMMER

Disse pannekakene kom til på slump, de gjør som oftest det. I det siste har jeg bakt en del brød med emmer fra Spesialkorn fordi det er fint med litt forandring fra mine surdeigsbrød som stort sett baseres på spelt eller en blanding av spelt og rug. Jeg liker den litt nøttete og mer røffe smaken av emmer. Det er også smart å blande i litt fin spelt for å få bedre bakeegenskaper da ren emmer ikke holder sammen på samme måte som spelt og blir mer klebete og uhåndterlig i konsistensen.

Men tilbake til pannekakene. Eller først bittelitt til om brød. Da jeg bakte sist fikk jeg en slump til overs etter at jeg hadde fylt tre former med deig til etterheving. Dette kan du også kalle aktiv surdeig/surdeigsstarter.

Jeg tok slumpen som var igjen (ca 3-4 dl) blandet i 6 egg, 1/2 ts salt, 1 ts kardemomme, 1 ts ingefær og 1 ts kanel. Siden jeg sjelden bruker melk i pannekakene synes jeg rikelig med krydder gir rik smak. Deretter spedde jeg med vann til pannekakerøre-konsistens og lot det hele stå i ca 15 minutt. Du kan gjerne la det stå lenger, evt lage røra når du har tid og la den stå i kjøleskapet til du har tid til å steke. Men husk at med surdeig blir den surere jo lenger den står…

Jeg stekte pannekakene støpejernspanne i rikelig klarnet smør (oppskrift på ghee/klarnet smør kommer veldig snart, nå lover jeg det!!!). Vi brukte lønnesirup og syrna fløte (oppskrift kommer snart på det også, lover) som tilbehør, denne gangen.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!