SURDEIGSPANNEKAKER MED SPELT OG EMMER
Men tilbake til pannekakene. Eller først bittelitt til om brød. Da jeg bakte sist fikk jeg en slump til overs etter at jeg hadde fylt tre former med deig til etterheving. Dette kan du også kalle aktiv surdeig/surdeigsstarter.
Jeg tok slumpen som var igjen (ca 3-4 dl) blandet i 6 egg, 1/2 ts salt, 1 ts kardemomme, 1 ts ingefær og 1 ts kanel. Siden jeg sjelden bruker melk i pannekakene synes jeg rikelig med krydder gir rik smak. Deretter spedde jeg med vann til pannekakerøre-konsistens og lot det hele stå i ca 15 minutt. Du kan gjerne la det stå lenger, evt lage røra når du har tid og la den stå i kjøleskapet til du har tid til å steke. Men husk at med surdeig blir den surere jo lenger den står…
Jeg stekte pannekakene støpejernspanne i rikelig klarnet smør (oppskrift på ghee/klarnet smør kommer veldig snart, nå lover jeg det!!!). Vi brukte lønnesirup og syrna fløte (oppskrift kommer snart på det også, lover) som tilbehør, denne gangen.