SUPERSØSTERS BRINGEBÆRSORBET A` LA KRAFTMAMMA ANNEMA
Min gode kraftvenninne Annema postet nylig oppskrift på mysesorbet på Kraftmamma-siden vår. Supersøster var som vanlig raskt på saken og disket opp med den beste bringebærsorbet som tenkes kan, sist vi var på besøk. Her kommer oppskriften.
Oppskrift
5 dl sur myse (avsil fra hjemmelaget kefir)
300g bringebær
2 ss rårørsukker + 1 dl vann – kok sukkerlake
5-10 dråper stevia
3 eggeplommer
– Putt bringebærene i en blender sammen med sukkerlaken.
– Kjør til en purè
– Bland inn mysen og sil alt for å få vekk frøene.
– Smak til med stevia
– Tilsett 3 eggeplommer og bland godt med en visp.
– Avkjøl «smeten» i kjøleskapet før du kjører den i en ismaskin.
– Hvis man ikke har ismaskin kan man fryse den i en avlang beholder (f.eks en brødform) og røre i den hver time eller fryse den helt fast og skrape i den med en gaffel. Da heter det granite.