Nøtteliten sjokoladepålegg

Dette pålegget ble til fordi jeg ville lage et mildt og melkesjokoladeaktig sjokoladepålegg.  Resultatet er et mykt og kremet pålegg som alle barna koste seg med til frokost på hjemmebakt grovbrød. Oppbevar pålegget i lufttett beholder i kjøleskapet.
Oppskrift sjokkopålegg (500 g)
3 dl mandler, gjerne økologiske
12 små myke dadler eller 6 store (jeg kjøper billige små og myke i innvandrerbutikken)
4 ss myk extra virgin kokosolje, alternativt 2 ss kokosolje og 2 ss nøytral olje
 4 ss råkakao
2 ss aktivert bygg eller rismel
ca 1/2 dl vann
1 ss lecithin (lager myk konsistens men kan sløyfes)
et par dryss himalayasalt eller mineralsaltsalt
* Kjør først mandlene 2-3 minutt i kjøkkenmaskin med s-blad, før du tilsetter de øvrige ingrediensene, vannet til sist for å justere massen til ønsket smørbar konsistens. Jeg er veldig glad i aktivert bygg, da det er proppet med næring og langsomme karbohydrater. Ettersom det er fryktlig dyrt planlegger jeg å lage selv. Jeg kjøper det vanligvis påwww.super-nature.no  eller www.iherb.com , men jeg ser at de nå ikke har det inne på noen av stedene. Men rismel som kan kjøpes på den fine nettbutikken www.okosjololade.no  er et bra alternativ for å få den melkesjokoladeaktige smaken, men da uten at den høyner næringsverdien på pålegget. Jeg kjøper alt som trengst for å lage sjokolade, utenom yaconsøtning og kokosolje, hos økosjokolade. De har bra service, rask leveranse og gratis frakt dersom du handler for mer enn kr 400,- på hver bestilling, noe jeg alltid benytter meg av.

Yummis Yummis!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!