SØSTERDUO SJOKOLADEMUFFINS MED SJOKOLADESMØRKREM – HELT UTEN MEL

Her kommer enda et blogginnlegg for å tilfredsstille en av mine leseres ønsker. Dette bildet av sjokolademuffins med smørkrem delte jeg i sommer på min instagramkonto @mynordicpantry (følg meg gjerne der da jeg stort sette daglig, og tidvis flere ganger daglig legger ut glimt fra hverdagslivet) Følgeren min ville at jeg skulle dele oppskriften, så her kommer den.

Disse muffinsene er kjempegode og helt uten mel av noe slag. Selve muffinsrøra stammer fra supersøsters kjøkken og forekommer vanligvis i form av en kake. Kraftmamma Vibeke lager stadig vekk muffins av røra og har servert den ofte i barnebursdager.

Sjokoladesmørkremen er en gammel slager fra mitt kjøkken. I sum blir søsterduo-sjokolademuffinsene med sjokoladesmørkrem farlig gode!

I utgangspunktet er fyllet tiltenkt som en sjokoladekakeoppskrift. Du finner den HER! Det eneste du gjør annerledes er å putte sjokoladefyllet i muffinsformer i stedet for i springform. Stekes på 180 grader i ca 15 minutt, midt i ovnen.

Muffinsene er ikke spesielt sunne, men heller ikke av det helt ille slaget. Noen ganger skal livet nytes, også med muffins!

Oppskrift Sjokoladesmørkrem

300 gram melis (du kan også knuse rårørsukker til melis i en blender for et litt sunnere alternativ)
100 gram mykt romtemperert smør
5 ss sterk kaffe
1,5 ss kakao
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

Pisk lenge til myk og luftig krem med håndmikser eller i miksmaster.

Putt smørkremen i en kakepyntedings og pynt i vei på avkjølte muffinser eller om du heller vi ha den som kakefyll på en sjokoladekake.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!