Spiser du nok grønnsaker? Ernæringsprofessor Wenche Frølich slår alarm!
Forskningen viser at vi vet hva som er sunt, men velger likevel å la oss styre av den såkalte tidsklemma. Jeg sier: Ta tiden tilbake!!! Med enkle forberedelser hver kveld kan brokkolibukettene stå klar i en liten kjele med vann over natten- og hele dagen når du er på jobb. Da tar det 3 minutter å gjøre klart grønnsaker til middagen. Her kan du lese om siste norsk forskning om norske matvaner. Pølser og grandis blir stadig oftere servert i de norske hjem fordi vi har så dårlig tid. Men har vi bedre tid til å være syke? Orker vi heller være slappe, ha dårlig humør og stadig la oss sykmelde? Jeg mener at om vi velger å stresse og jobbe så hardt som vi gjør er det ekstra viktig å dytte sunn mat i kroppen. Da tåler både kroppen og psyken tidsklemma myyyye bedre. Ti minutter hver kveld til forbedredelser dagen etter, vil gjøre tidsklemma mye mindre pressende.
I morgen skal jeg skrive om hvordan man kan holde bursdagsfest for 18 sultne jenter på en helt vanlig torsdag, uten at de får sukkeroverdose, UTEN godtepose- og uten at du døøøør av stress :o).
Ha en strålende Meat Free Monday!