Spiser du frokostblandinger? Da bør du vite dette!

De fleste jeg kjenner tyr til frokostblandinger som en rask løsning til frokost i hvedagen. Det tilbys et vell av ulike fristende frokostblandinger i butikkhyllene, fulle av korn som er utsatt for ekstrem varme og trykk for å danne sine spennende og smakfulle variasjoner, det fleste er i tillegg tilsatt sukker, fruktose, konserveringsmidler og planteoljer. Corn Flakes, solfrokost og puffet havre var mine favoritter i oppveksten. Så ble jeg mor og før jeg leste nok om kosthold og alle industriløgnene til å vite hva jeg burde styre unna, fikk mine to eldste puffet havre med fruktose og soyamelk når de ville, gjerne både til frokost og kvelds. Jeg trodde til og med at jeg var sunn, fordi puffet havre var jo ren vare, rene næringsbomben, full av jern og mineraler, slik jeg var blitt opplært til å tro. Fruktose sa Fedon var et supert alternativ til sukker, så da var jeg jo bevisst og flink der også. Jeg visste at pasteurisert og homogenisert melk var skadelig, men ikke at soyamelk var minst like ille. Så jeg tanket dem opp med soyamelk i god tro om at dette var flotte greier. Jeg kjøpte til og med organisk puffet havre fordi jeg var så sunn og bevisst, uten å vite at det var proteinet som ble helseskadelig ved popping og det er langt mer protein i organisk og økologisk korn enn i konvensjonelt korn, altså ble den «sunne» puffen bare enda farligere. En sunn, kostholdsbevisst og flink mamma, var jeg…… vel, trodde jeg. Er det rart min eldste datter utviklet matintoleranser?

Jeg ber dere sette av 5 minutt til å se denne snutten på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=8xCtI3gGP8Y

Det gir deg en enkel forklaring på hva som er problemet.

Ønsker du å lære mer om riktig behandling av korn, så kan du lese om hva jeg har skrevet her. Jeg har skrevet en million ganger her i bloggen om hvordan man skal behandle korn, nøtter og frø for å bryte ned antinæringsstoffer og unngå å danne skadelige stoffer ved oppvarming, hva som skjer om planteoljer blir oppvarmet og hvilket fett du bør bruke ved steking av mat. Alle oppskriftene mine tar høyde for det. Dette er superviktig å vite og etterleve, og jeg vil mase videre om det så lenge jeg kommer til å blogge.

God helg, folkens!

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!