SOLBÆR HELE ÅRET – OPPSKRIFT PÅ SOLBÆRIS

Vi er  velsignet med to store solbærbusker i hagen som vi ribber hver sommer, mot slutten av juli. Jeg venter lengst mulig til de er så modne at sødmen er fullkommen og de er fulle av væske og næring. Jeg fryser ned en god del hele bær som stort sett havner i smoothies i løpet av vinteren. Solbærsmoothie er en vinner her i hus, oppskrift på en av mine varianter finner du HER!. Jeg lager en god del bompisaft også som du finner fremgangsmåte på HER! Nå om sommeren går det i solbær-is.

Oppskrift Solbær-is
1/2 liter yoghurt. Se min yoghurt ABC HER! for å se hvordan jeg lager yoghurt
2 dl solbær
1 banan
2 ss gelatin, lettoppløselig
1 stor ss kokosfett, jeg kjøper stort sett DENNE!
1 ss honning eller lønnesirup
Ekte vanilje. Jeg kjøper DENNE!
Evt stevia for å ettersøte. Feks  DENNE!

Min vidunderlige blender har klikka og jeg lagde solbær-blandinen med stavmikser, som jo også går greit, selv om konsistensen blir noe røffere.

Hell i former og frys ned i minimum 6 timer. Deretter er det bare å nyte i sommervarmen eller sommerkulden eller hva nå du måtte ha rundt deg.

God sommer fra the Hammer-Tunes!

Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!