Dette nettstedet bruker infokapsler slik at vi kan gi deg den best mulige brukeropplevelsen. Infokapsler lagres i nettlesren din og utfører funksjoner som å gjenkjenne deg når du returnerer til nettstedet vårt og hjelper oss forstå hvilke deler av nettstedet du finner interessant og nyttig.
125g usaltet smør
6 egg (2 hele og 4 skilte)
175 g sukker (100g og 75g)
(kan tilsettes 2ss contreau, eller skall av en glad appelsin for appelsinsjokoladekake, også veldig godt)
24 cm springform.
Sett stekeovnen på 180 grader og kle bunnen i formen med bakepapir.
Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett romtemperert smør og la det smelte med.
Pisk de to hele eggene + 4 eggeplommer fra de skilte eggene sammen med 75 g sukker.
Tilsett sjokolade og smørblandingen (litt avkjølt) i eggedosisen og vend forsiktig inn.
Pisk de 4 eggehvitene i en annen bolle sammen med 100 g sukker til de holder fasongen men ikke blir for stive.
Vend så inn eggehvitene forsiktig i resten av røra (et tips er å ta litt av eggehvitene å røre raskt inn i røra slik at den blir litt glattere, så er det lettere å røre inn resten.
Hell røren i formen og stek i 35-40 min midt i ovnen.
Kaken hever kraftig i ovnen, men vil falle sammen når kaka avkjøler.
«Reiret» kan fylles med krem eller serveres som den er med friske frukter og is til.
Bon apetit!