Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
125g usaltet smør
6 egg (2 hele og 4 skilte)
175 g sukker (100g og 75g)
(kan tilsettes 2ss contreau, eller skall av en glad appelsin for appelsinsjokoladekake, også veldig godt)
24 cm springform.
Sett stekeovnen på 180 grader og kle bunnen i formen med bakepapir.
Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett romtemperert smør og la det smelte med.
Pisk de to hele eggene + 4 eggeplommer fra de skilte eggene sammen med 75 g sukker.
Tilsett sjokolade og smørblandingen (litt avkjølt) i eggedosisen og vend forsiktig inn.
Pisk de 4 eggehvitene i en annen bolle sammen med 100 g sukker til de holder fasongen men ikke blir for stive.
Vend så inn eggehvitene forsiktig i resten av røra (et tips er å ta litt av eggehvitene å røre raskt inn i røra slik at den blir litt glattere, så er det lettere å røre inn resten.
Hell røren i formen og stek i 35-40 min midt i ovnen.
Kaken hever kraftig i ovnen, men vil falle sammen når kaka avkjøler.
«Reiret» kan fylles med krem eller serveres som den er med friske frukter og is til.
Bon apetit!