Sitron, banan- og kokosmuffins, glutenfrie, melkefrie og med naturlig søtning
Ikke annet utstyr trengs til denne oppskriften enn en enkel håndvispvisp og en blandebolle.
Oppskrift sitron, banan- og kokosmuffins
6 økolgiske egg
6 ss rårørsukker knust til melis i kaffekvern
1/3 kopp 100% lønnesirup
2 små overmodne bananer
Raspet skall av 1 økologisk sitron. Kan sløyfes, men jeg elsker denne smaken.
Saft av 1 sitron. Kan erstattes med appelsinjus
1/2 kopp grønt teffmel eller annet glutenfritt mel (kjøpes i helsekost, Meny, Ultra)
1/3 kopp kokosmel
1/3 kopp kokosrasp
1/3 kopp ekte smør eller kokosolje, smeltet
2 ts bakepulver uten aluminium, jeg bruker dette
Visp egg og sukker til eggedosis med håndvisp, trenger ikke vispe så veldig lenge. Ha så i det tørre iblandet bakepulver. Ha til slutt i de øvrige ingrediensene og bland sammen, enkelt og greit. Bruk en skje og fyll 12 store muffinsformer.
160 grader midt i ovnen i ca 30 min. Det dufter helt fantastisk av disse når de stekes. Mmmmmm :o)
Ps! En kopp tilsvarer 250 ml
DOK562 er min rabattkode som du kan bruke om du handler på iherb.com for første gang. Det gir deg 5 dollar rabatt.