Sesongsnop, raw og vegansk- er det ikke utrolig?

Frukt- og bærremser er snop det går en del av hos oss. Det er billig og ganske så sunt snop der jeg ofte bruker sesongbasert frukt eller bær. Bildet øverst er bringebærremser laget på økologiske bringebær fra www.enger.no , det er enda sesong og de selger de vidunderligste økologiske bringebær men også andre økologiske bær. Jeg anbefaler på det sterkeste å besøke gården (40 min unna Oslo) og hamstre før vinteren. Her kan du lese fra da jeg hentet mine kasser med bringebær fra den fine gården. De mørke remsene er fra solbær i egen hage, men jeg tror nok at Enger også har økologiske solbær.
Under ser du remser laget av villbringebær plukket i krattet rett bak uthuset vårt, alldeles himmelsk smak 🙂 Jeg har også silt ut frøene slik at resultatet blir enda mer lakris-aktig i konsistens i tillegg til at remsene blir lettere å fordøye fordi antinæringsstoffene i de små frøene er borte. Her finner du oppskrift på hvordan du lager frukt- og bærremser.

PS! I går opplevde jeg og de to eldste noe helt utrolig fantastisk! Vi var med birøktere og høstet sommerhonning. Utrolig fantastisk fascinerende. Jeg elsker honning og elsker bier og har alltid drømt om å bli hobby-birøkter. Kom overengasjert hjem og skulle fortelle min kjære om alle inntrykkene, men ble tørt avbrutt med: «Om du nå har fått en fiks idè om å ha bikuber i hagen, så gidder jeg ikke høre på noen verdens ting». Han er nemlig lei av alle mine rare krumspring, men jeg vil virkelig bli hobby-birøkter, så nå er det en ting på agendaen her; kvinnelist, sjarmoffansiv og fornuftig prat om at vi redder verden ved å ta vare på biene, fordi uten bier, blir det ingen blomster, eller frukt, eller bær eller noe annet vi menneskene er avhengige av for å kunne leve godt her på jorden. Honning og bipollen spises det en del av hos oss og tenk så fantastisk å være selvforsynt? Blablablabla……. helt til han gir seg. Jammen godt han ikke leser bloggen min, så blir ikke taktikken min avslørt 😉

Innlegg om den fantastiske sommerhonning-høstingen kommer veldig snart!
Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!