Saftige glutenfrie rundstykker


Et av barna mine har påvist glutenintoleranse, selv om min påstand er at vi alle mer mer eller mindre intolerante mot gluten ettersom det er et protein som er umulig å fordøye for mennesket, med mindre det er brutt ned ved bløtlegging i syre eller melkesyregjæring/surdeig eller du produserer magesyre av ville verden. Min datter kan med andre ord ikke spise hverdagsbrødet mitt som som ligger her på bloggen da hun også reagerer like mye på spelt som på hvetemel. Siden jeg er en bløtleggingsdame, er dette fast food varianten av glutenfrie rundstykker, jeg har en annen oppskrift der all fytinsyre og enzymsperrer er brutt ned, oppskrift kommer snart :o) Uansett, dette er rundstykker laget av hele næringsrike råvarer. Sunne, gode og holder seg fint i 2-3 dager i kjøleskapet.

For denne oppskriften trenger du en kaffekvern til å lage mel av de ulike ingrediensene.
2 dl malte glutenfrie havregryn
1 dl malte solsikkekjerner
1,5  dl malte linfrø
1,5 dl bløtlagt og tørket bokhvete, deretter malt
2 dl hele glutenfrie havregryn
2 ts fiberhusk
5 dl vann
1 ts mineralsalt/himalayasalt
1 ts bakepulver
Bland guffa sammen og la stå ca 30 min, da har massen satt seg og slipper lett kantene på bollen. Da er det bare å forme 10-12 rundstykker og steke på 160 grader i 45 min. Det er svært viktig å ikke steke på temperatur over 160 grader, da fettet i frøene omdannes til skadelig fett ved høyere temperaturer.

 

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!