Reinrot, nå faller dommen over adaptogenet!

Nå har jeg brukt adaptogenet reinrot i ca 2 måneder og føler nå at jeg kan si noe om hvordan min erfaring med roten er. Her kan du lese om da jeg startet med reinrot og mer konkret informasjon om den og her kan du få kjøpt den.

Jeg startet med en ts hver morgen og kveld og tar nå en toppet ts to ganger daglig. Dette er det adaptogenet jeg opplever har hatt best effekt på meg og jeg har forsøkt mange, alt fra maca, rosenrot, chaga, tulsi, ashwagandha, astralagus rot, schizandrabær, gyldne incabær, reishi og ginseng- for å nevne noen.

Jeg har stor tro på adaptogener og har følt meg styrket i varierende grad av de adaptogene jeg har forsøkt. Men for meg er altså reinrota i en egen divisjon om dagen. På meg virker den beroligende (jeg har tendenser til å være ekstremt aktiv og kreativ) og jeg sover som en stein om jeg tar den på kveldstid.  Jeg har ikke problemer med nattesøvnen i utgangspunktet, men føler at jeg hviler bedre når jeg sover noe som gjør at jeg er opplagt når jeg våkner om morgenen selv om jeg bare har fått 6 timer søvn. Nå mener jeg ikke at det er et mål å sove så lite som mulig, men det er jo godt å kjenne at man får mer motstandskraft om man blir utsatt for ekstra påkjenninger av og til; som lite nattesøvn og en stresset hverdag. Chaga og reishi er to andre favoritter.

Min kraftmamma-venninne Anne Ma som har bloggen Sense of Life har skrevet om sine erfaringer med adaptogener og trekker frem spesielt ashwagandha som et adaptogen hun liker veldig godt og gir henne god nattesøvn. Jeg kjøpte ashwagandha i min iver etter å ha lest innlegget hennes og hentet pakken fra iherb på posten en kveld. Jeg tok ashwaganda i 22-tiden og sovnet mot normalt…..kl 02.00. Den hadde ikke beroligende virkning på meg men gjorde meg lynskarp og våken, hehe. Jeg bruker ashwagandha nå på formiddagen når jeg skal sitte og konsentrere meg om skriving f.eks ettersom den har slik umiddelbar skjerpende virkning på meg.

Reinrota gjør meg sterkere, mer konsentrert og gir god kvalitetssøvn.  Adaptogener virker som du kanskje skjønner veldig forskjellig fra person til person. Jeg har for eksempel aldri hatt noen som helst slags effekt av rosenrot, selv om flere jeg kjenner sverger til den. Jeg kunne like godt spist en gulrot. Chaga, reishi og ginseng har jeg svært god erfaring med.

Adaptogener har 3 hovedegenskaper:

1) Øker motstandskraften  mot stress
2) Beskytter mot sykdommer
3) Styrker normale kroppsfunksjoner

(kilde: Stig Bruset & Dag veiten- Helse på Grønn Resept, Gyldendal)

Har du erfaring med adaptogener eller ble utrolig nysgjerrig på å prøve ut? Jeg anbefaler alle å teste ut litt og se om du finner noe som kan styrke deg. Det er godt å ha en liten hjelper å ty til av og til :o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!