REGOMEO- fermentert rødkløver ekstrakt

Rødkløver (Lat. Trifolium pratense)

Jeg elsker rødkløver og tror at det er en av de fineste gavene naturen kan gi oss. Planten har også vært en kjær og nyttig urt for mennesker og husdyr gjennom historien, og er også gjenstand for omfattende forskning i vår tid på grunn av sine forbløffende egenskaper. Flere studier viser at det er en god grunn for at rødkløver har blitt brukt, spesielt av kvinner i folkemedisinen, på tvers av både kontinent og kulturer.

Jeg har brukt REGOMEO/fermentert rødkløverekstrakt i flere år, og opplever at jeg svetter mindre om natten og dermed har bedre nattesøvn. Mine symptomer på perimenopause er langt mindre med REGOMEO på laget. Jeg digger at produktet er helt i min ånd; økologisk, fermentert, upasteurisert og basert på rødkløver.

Da jeg for noen år siden oppdaget det unike produktet REGOMEO (fermentert rødkløverekstrakt) fra Herrens Mark, så fant jeg det ikke i Norge men rett over grensa i helt vanlige dagligvarebutikker; altså harryhandel med mening. Der andre stod i kø med vognen full av billige kyllingfileter, brus, smågodt og vaskepulver, skilte jeg meg ut med vognen full av fermentert rødkløver, Corn Flakes-lignende flak av bokhvete, og andre spesialiteter jeg ikke fant her hjemme. Men nå kan den kjøpes i Norge og det har gjort meg så hoppende glad at jeg anbefaler den av hele mitt hjerte med mitt anbefalt-stempel. Du får den hos ØKOLAND.

Personlig startet jeg med REGOMEO fordi jeg hadde kommet over solide studier som viste at den beskyttet mot bentap. Kvinnene i mine familie, på morssiden, har en tendens til å utvikle denne tilstanden. Min bestemor led voldsomt av dette i sine siste 20 år av livet på grunn av mange smertefulle småbrudd, og mamma har også påvist denne tilstanden. Å ta ekstraktet gir meg en forvisning om at det i alle fall ikke er feil å innta næring som støtter et sterkt skjelett. Vi vet også at beintap er en tilstand som følger med overgangsalderen. Jeg befinner meg nå i en tilstand som defineres som perimenopause, som betyr at jeg er på god vei inn i overgangsalderen, uten å befinne meg midt i den. Derfor har jeg også brukt dette tilskuddet for å gå en mild overgangsalder i møte. Håpet er i alle fall lysegrønt.

REGOMEO inneholder rødkløver, sitronmelisse, salvie og peppermynte. Rødkløver bidrar til en rolig og behagelig overgangsalder i forbindelse med hetetokter, økt svettetendens og rastløshet. Sitronmelisse hjelper med å bevare et positivt humør og rolig søvn. Salvie er kjent for b.la. å dempe nattesvette, og peppermynte understøtter fordøyelsen.

REGOMEO er laget for kvinner i overgangsalderen og er rik på isoflavoner/planteøstrogener/aktive plantestoffer og i tillegg tilsatt sitronmelisse, peppermynte og salvie. Isoflavoner minner i sin struktur om det kvinnelige kjønnshormon østrogen. Under, i og etter overgangsalderen reduseres kvinners østrogenproduksjon som igjen kan føre til hetetokter, økt svettetendens, søvnforstyrrelser, redusert bentetthet og forkalkninger.

En stor internasjonal metaanalyse utført på Aarhus Universitet viste tydelig at kun isoflavoner som har gått gjennom en fermenteringsprosess gir det nødvendige opptaket for å kunne ha en formålstjenlig virkning på osteopeni, som er forstadiet til benskjørhet. Isoflavoner er fra naturens side bundet til sukker. Under fermenteringen spaltes sukkermolekylene, slik at isoflavonene blir brutt ned til mindre enheter og på den måte kan tas direkte opp i blodbanen.  Da blir daglig dose av REGOMEO være 120 ml (jf. det danske studie og effekten på kvinder med osteopeni: American Journal of Clinical Nutrition: https://doi.org/10.3945/ajcn.116.151464

Jeg har hatt mange gode samtaler med folka i Herrens Mark og vet de har de beste intensjoner med produktet. Jeg gleder meg til å besøke gården når tilstandene i verden begynner å normalisere seg. Herrens Mark er et spesialisert, økologisk landbruk med fokus på utvikling av kosttilskudd og mat til særlig medisinske formål. Herrens Mark ligger på Fyn og produserer økologiske, fermenterte urteekstrakter. De står for hele prosessen fra frøet legges i jorden til ferdig produkt. Alle urtene dyrkes på egne marker, høstes friske og fermenteres i egen produksjon. Ekstraktene fermenteres med melkesyrebakterier og når de er klare pakkes de i eget pakkeri.

Rødkløver er en flerårig plante som er utrolig tilpasningsdyktig. Derfor finner du viltvoksende rødkløver på de mest utrolige steder over hele landet, med unntak av snaufjellet og de dypeste skoger. Den er også naturlig utbredt på flere kontinent, og dyrkes både som næring for mennesket og som fôrplante for kyr, sauer og andre dyr. Den har jordforbedrende egenskaper og brukes også i konvensjonell monodrift som er kjent for å utarme jorda, for å gi åkeren en velfortjent pause mellom slaga.

Da jeg var liten, var rødkløver mitt sommersnop. Jeg plukket de fine lilla blomstene og nappet forsiktig ut de små traktene som var fylt med søt nektar og bet forsiktig den innerste delen. Jeg syntes det smakte himmelsk. Den samme nektaren er et yndet mål for humlen og bien og derfor en viktig plante for å bevare naturens artsmangfold.

Kløverblomstene inneholder mineraler som jern, silisium, kolin, kalsium samt fettsyren lecitin. Den inneholder naturlige kjemiske komponenter og de mest kjente er flavonoider, isoflavoner, kumariner, harpiks, fenolsyrer, eterisk olje, sitrosterol, stivelse og vitaminer, spesielt vitamin K. Isoflavonene i blomster og blad har østrogenlignende effekt. (kilde: Rolv.no)

I folkemedisinen har rødkløver blitt brukt for bl.a. sine leverrensende egenskaper og som blodfortynner. Den styrker fordøyelsen og virker muskelavslappende, vanndrivende og slimløsende. Derfor har den vært brukt ved både luftveisplager og typiske kvinneplager, slike som menstruasjonssmerter og væskeopphopning i dagene før menstruasjon.

Rolv Hjelmeland skriver om rødkløver i sin nyttige bok Medisinplanter i Norge, og følgende kan leses: Rødkløver kan lette hetetoktene og nattesvettingen i overgangsalderen, en virkning som er knyttet til innholdet av flavonoider i urten. Dette er østrogenlignende stoffer (fytoøstrogener) som hjelper til å opprettholde normale østrogennivåer gjennom menopausen. Det som er mindre kjent, er at rødkløver også kan ha en antiøstrogen virkning på kroppen. Dette skyldes at fytoøstrogener har en svakere østrogeneffekt enn østrogener som produseres av kroppen, og begge binder seg til østrogenreseptorene. Hvis østrogenproduksjonen i kroppen er høy, kan fytoøstrogenene, som virker svakere, redusere den totale østrogeneffekten. Videre skriver Hjelmeland at urten virker gunstig på blodårene ved å bidra til å holde de store arteriene myke, samt mye annen interessant informasjon om rødkløver.

Skulle du være nysgjerrig på å teste ut fermentert rødkløverekstrakt, så får kjøpt REGOMEO HER!

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!