I Ren Mat har vi en filosofi om at mat er noe som bør inntas i sin mest naturlige form. Vi har, akkurat som Gry, stor respekt for den årelange kunnskapen om mat og ernæring som våre forfedre opparbeidet seg. Den gangen fordi de måtte, nå må vi ta lærdommen tilbake fordi vi også må, selv om en stor og mektig matindustri mener de kan lage mat for oss og gi oss vitaminer og kosttilskudd i piller og pulverform. Grys agenda; bruke alt, koke kraft, melkesyregjære, spise kjøtt og innvoller fra dyr som har beitet, egg fra høner som har fått grafse i jorda, grønnsaker som er dyrket på naturens premisser er det eneste som virkelig er bærekraftig. Gry er en pioner, en sta, sterk og dyktig kommunikasjonsdame som folk kommer til å lytte til med stadig større interesse. Vi vet at hun bruker dagene sine på noe som er viktig; å lære opp både vår generasjon og alle som kommer etter oss til å verdsette matens opprinnelse. Det handler om respekt; for insekter og dyr, naturen og bonden. Jeg har ett råd til de som kommer inn i Grys univers; ikke bare les henne, men gjør som hun sier. Bruk tid på å lage mat, bruk tiden din til å oppdage hvor maten kommer fra og hvordan den blir til, tenk helhetlig slik Gry gjør, og verdsett alt og alle som gjør en innsats for helse og miljø.