Referanser

Jeg følger Grys virke som skribent og forfatter med stor interesse

Gry Hammer har, som jeg, erfart hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for egen og andres helse. Dette formidler hun på en levende, troverdig og presis måte som forfatter så vel som blogger. Derfor følger jeg hennes virke som skribent og forfatter med stor interesse.

Niels Christian Geelmuyden, Forfatter og skribent 

Grys kunnskap og formidlingsevne er uvurderlig

Gry Hammer har i flere år vært benyttet som foreleser på ernæringsterapistudiet til Tunsberg Medisinske Skole. I vårt studium legger vi avgjørende vekt på matkvalitet og tradisjonelle og skånsomme bearbeidingsmetoder. I den forbindelse er kunnskapen og formidlingsevnen til Gry til uvurderlig nytte for våre studenter som skal ut å gi råd til syke mennesker. Både som en inspirator for å velge råvarer av ypperste kvalitet og gjennom praktiske demonstrasjoner som gjør studenten i stand til å benytte og videreformidle denne kunnskapen. Som en konsekvens av den nytten disse studentene har hatt, har vi valgt å benytte boken hennes,  Den Moderne Jeger, som pensum på kostholdsveilederstudiet, et 12-16 mnd nettbasert studium i matkunnskap og matens påvirkning av helsen. Den er en viktig kilde for den kunnskapen en kostholdsveileder må ha for å kunne veilede en pasient.

Jens Veiersted , Hovedlærer i ernæringsfag ved Tunsberg medisinske skole 

Har hatt stor glede og nytte av Grys blogg og bøker

Jeg har hatt stor glede og nytte av bloggen til Gry Hammer Fra jord til bord. Hun har en tradisjonell tilnærming til hvordan behandle mat. Med respekt for naturens skaperverk tilbereder Gry maten slik at den blir nærende og god. Å tilberede mat på tradisjonelt vis gir oss bedre fysisk og psykisk helse, samt beriker oss sosialt og kulturelt. I den vestlige verden, hvor fremmedgjøringen overfor mat og gode råvarer er utbredt, er det å formidle kunnskap om ekte og ren mat viktigere enn noen gang. Grys bøker inspirerer til å tilberede råvarene slik kroppen, jorden og smakssansene foretrekker dem.

Margit Vea, Kostholdspedagog, forfatter, kurs- og foredragsholder

Gry er en pioner

I Ren Mat har vi en filosofi om at mat er noe som bør inntas i sin mest naturlige form. Vi har, akkurat som Gry, stor respekt for den årelange kunnskapen om mat og ernæring som våre forfedre opparbeidet seg. Den gangen fordi de måtte, nå må vi ta lærdommen tilbake fordi vi også må, selv om en stor og mektig matindustri mener de kan lage mat for oss og gi oss vitaminer og kosttilskudd i piller og pulverform. Grys agenda; bruke alt, koke kraft, melkesyregjære, spise kjøtt og innvoller fra dyr som har beitet, egg fra høner som har fått grafse i jorda, grønnsaker som er dyrket på naturens premisser er det eneste som virkelig er bærekraftig. Gry er en pioner, en sta, sterk og dyktig kommunikasjonsdame som folk kommer til å lytte til med stadig større interesse.  Vi vet at hun bruker dagene sine på noe som er viktig; å lære opp både vår generasjon og alle som kommer etter oss til å verdsette matens opprinnelse. Det handler om respekt; for insekter og dyr, naturen og bonden. Jeg har ett råd til de som kommer inn i Grys univers; ikke bare les henne, men gjør som hun sier. Bruk tid på å lage mat, bruk tiden din til å oppdage hvor maten kommer fra og hvordan den blir til, tenk helhetlig slik Gry gjør, og verdsett alt og alle som gjør en innsats for helse og miljø.

Wanda Widerøe, Ren Mat 

Det mest ærlige og helstøpte mennesket jeg har vært i kontakt med

Gry Hammer er faktisk det mest ærlige og helstøpte mennesket jeg har vært i kontakt med og det har vært mange jeg har fulgt i de 7 årene jeg har vært opptatt av å finne veien til helhetlig helse for kropp, sjel og sinn. Jeg setter pris på at hun er så direkte og formidler sitt helhetlige budskap så ærlig. Det gjør henne troverdig. For meg representerer Gry Hammer «sannhet» på den måten at jeg finner min egen vei, inspirert av det hun formidler. Og det som er så enkelt med det hun formidler, er at hun snakker til ur-mennesket i meg. Det hun snakker om og det hun gjør er lett å forstå, fordi det straks gir gjenklang i kroppen.

Elisabeth Ulsaker 

En langsiktig investering i meg selv

Jeg kjenner Gry som yogalærer, tankefeltterapeut og matformidler. Gry er opptatt av helheten i møte med mennesker og hennes verktøy og teknikker gir næring til både kropp og sinn. For meg har det bidratt til bedre stressmestring, jeg har blitt flinkere til å lytte til egne behov og sette grenser for meg selv. Dette gir meg mer overskudd og bedre søvn. Jeg har mer selvaksept og kjærlighet til meg selv. Å starte en slik livsendrende prosess er ingen quick fix, men en langsiktig investering i meg selv.

Solveig Nilsen 

Kunnskap og smittende engasjement

Grys smittende engasjement og kunnskap åpnet øynene mine for tradisjonsmat og fermentering i 2012. Dette har utelukkende vært positivt for helsen min, i dag er energien og fordøyelsen bedre enn noen gang.

Line Holdal 

Er så glad for alt jeg har lært av deg Gry

Er så glad for alt jeg har lært av deg Gry, både gjennom onlinekurset og bøkene dine, fermenteringsverden er magisk, og etter at jeg startet med DoTerra sine oljer er det blitt rene magien for meg. Føler jeg har så mange verktøy som kan hjelpe meg til god helse og sunn livsstil. På kjøkkenhyllen står Gry Hammer og smiler så fin fra sin siste bok og det er surdeigsbrød og deilig suppe på menyen. Jeg var nylig på et arrangement og alle var vi moderne jegere og alle var inspirert av deg flotte Gry, måtte bare dele.

Anne 

Yoga

Jeg hadde stort utbytte av Gry sine kurs i vinyasayoga, og praktiserer det ennå på egen hånd 10 år etter at hun flyttet fra Bardufoss. Det er en flyt i de ulike stillingene og pusten, nesten som en dans, som gjør at det er lett å gjennomføre ei økt alene. Jeg likte også godt avspenningene hvor hun ledet oss gjennom de ulike deler av kroppen, og jeg kan fortsatt «høre» hennes behagelige stemme og fine dialekt som hjelp til å fokusere på avspenningen.

Sissel

Tankefeltterapi

Det overrasket meg hvor utrolig enkelt og effektivt TFT virket på min lammende frykt for at min ektefelle skulle dø etter kreftbehandlingen. Effekten kom umiddelbart, jeg følte meg mye roligere og følelsen varer enda, halvannet år etter behandlingen med Gry. Jeg lar ikke frykten ødelegge hverdagen min lenger.

Oslo, 45 år 

Surdeigsbakst

Av alt det du har holdt på med på kjøkkenet i alle disse år, så har jeg aller mest tro på surdeigen. Magen min ble mye bedre etter at du begynte å lage surdeigsbrød for 7 år siden. Ikke mer luft og magen er sluttet å bule. Jeg har mer energi og nesten aldri vondt lengre i rygg og kne.

 Vegard, husbond 

Livsendrende Kvinnehelg 

Tusen takk for en flott, givende, interessant og magisk helg! Jeg er så glad for at jeg fikk oppleve dette. Jeg var skikkelig sliten etter en laaang biltur over fjellet i går, men har likevel en skikkelig godfølelse i kroppen. Føler meg positiv, takknemlig og full av pågangsmot. Du er en fantastisk dame! Så flott, skjønn, morsom og ikke minst raus. Din raushet kom virkelig så tydelig frem- til å ta og føle på. Jeg har fått høre så mange kloke ord i løpet av denne helgen og gleder meg til å «lande» litt, sortere og bearbeide. Jeg er helt sikker på at denne helgen på en eller annen måte blir livsendrende. Tusen takk, Gry!

Trude Hystad 

Kurs- og foredragsholder

Gry er en fantastisk ressursperson innen MELKESYREGJÆRING og bruk av tradisjonelle konserveringsmetoder med helsefremmede egenskaper. Hun er en inspirerende foredragsholder, og på hennes kurs lærer man blant annet hvordan man kan ta i bruk disse tradisjonsrike metodene, og bruke de gode mikrorganismene i maten for å hjelpe oss å opprette en SUNN TARMFLORA og et BEDRET immunforsvar. Jeg vil på det sterkeste anbefale Gry sine kurs og henne som formidler.

 Vibekke Fausa, Juicyful.no, Bergen  

Kurs- og foredragsholder

Vi er så heldige å ha hatt Gry Hammer hos oss på Helhetssenter, hvor hun har holdt fermenteringskurs. Gry er fantastisk kunnskapsrik, inspirerende og en behagelig kursholder. Hun formidler all sin kunnskap, slik at det er enkelt å selv komme i gang med fermenteringen.

Isabell Stangeland Flatland, Klinikk Bedre Helse i Drammen 

Nå er mat blitt lekende lett for en allergiker

Tuuuusen hjertelig Gry Hammer, for å ha vist meg fermenteringsverdenens magiske muligheter!!! Du har klart noe ingen andre har klart før, og venner av meg spør meg: Hva har skjedd med deg? og jeg svarer: Gry Hammer!!  Du har med din tålmodighet og ærlige måte å formidle på, gjort mat trygt igjen!

Kjøtt har jeg frem til jeg møtte deg, kun forholdt meg til hvis det var kjøttdeig og aller helst helt ugjenkjennelig. Nå er fryseren allerede klar til ditt neste online kurs i Kraft. Nå er det bare fryyyd og ingen skrekk. Kraftkoking!!! Har fylt opp med knoker og bein av rådyr og reinsdyr fra jegere jeg kjenner og som ALDRI hadde trodd dette noengang kunne skje.  Det føles godt at mat har en mening- og at jeg nå, takket være deg, har fått kunnskapen og interessen for å lage denne maten på en naturlig og bærekraftig måte. Takkkkkk !!!!!

Etter over 38 år med allergier og annet som har gjort mat til et komplisert og vanskelig tema, har jeg gått fra å være en totalt skrekkslagen deltaker på ditt første onlinekurs med surdeigsbakst, til å lekende lett storkose meg med å bake de deiligste egenkomponerte brød- og i tillegg kunne spise de selv!! Og deretter var veien videre udiskutabel.

Det neste var å følge ditt online-kurs i fermentering av grønnsaker. I starten turte jeg ikke noe annet enn å bare nyte synet av de strålende vakre fargene i glassene på kjøkkenbenken… Nå snakker jeg meg varm til venner og bekjente om din flotte måte å lære bort noe som har vært både helt ukjent for meg og kjempeskummelt, på en slik måte at det føles både helt naturlig, og kjempespennende.

Du har også gitt meg forståelsen av viktigheten av fermentering. Du inspirerer meg til å grave frem et mot jeg ikke trodde jeg hadde.

Fermentering av drikke var helt umulig for meg, men skrekken ble forvandlet til skrekkblandet fryyyyyyd, og nå er skapene fulle av krukker og flasker med diverse spennende innhold, og et ekstra kjøleskap har flyttet inn på kjøkkenet!

Monika Bertheussen