Raw tamarimandler
Disse er så gode at jeg skulle ønske jeg kunne ta æren for å ha funnet dem på selv, men det kan og vil jeg altså ikke! Oppskriften kommmer fra en kjempefin bok som jeg har hentet masse inspirasjon fra nemlig I Am Grateful. Det som er bra med boken er at den spiller på den åndelige dimensjonen av tilværelsen, noe som gir en spennende vinkling på tema liv og mat.
Oppskrift I am Spirit /teriyaki almonds
2,5 kopp bløtlagte (minst over natten) mandler
1/3 kopp godt pakkede finkutta dadler
1/4 kopp nama Shoyu, Tamari eller naturlig fermentert soyasaus
1, 5 ts finkutta hvitløk
1 ts finkutta ingefær
Ta alle ingrediensene utenom mandlene og kjør i foodprocessor eller med stavmikser til en bløt masse. Bland de bløtlagte mandlene i marinaden og bre utover et paraflex ark eller på bakepapir om du bruker stekeovnen som tørkemaskin.
Dehydrer på ca 65 grader i 1 time. Skru deretter ned til 42 grader og tørk videre til det dannes en litt overflate på mandlene. Deretter tar du bort arket om du bruker dehydrator og tørker videre på det småhullete arket for at tørkeprosessen skal gå raskere. Det hele tar lang tid, ca 48 timer men det er verdt hvert sekund.
Fristet det ?
Ønsker dere alle en kjempefin helg :o)