Raw, dehydrerte, avhengighetsskapende gresskarkjeks.

Oppskrift gresskarkjeks
I kopp malte kresskarkjerner, bløtlagt og tørket på forhånd. Du kan bruke en liten kaffekvern, blender eller mandelkvern til å lage mel av kjernene.
3 ss bløtlagte linfrø (ferdig bløtlagte slik at du får med den slimete guffa, det er det som binder kjeksene sammen)
3 ss olivenolje
3 ss glutenfri tamari, nama shoyu, braggs eller naturlig fermentert soyasaus
2 ss næringsgjær, fås kjøpt i helsekosten eller i iherb-land
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts løkpulver
1 ss eplecidereddik evt. sitron
1 knivsodd kayennepepper

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Bruk en teskje og legg små klatter på paraflexx-ark. Det ble ett brett i dehydratoren. Fukt deretter fingrene og dytt klattene utover til flate kjeks. Dryss så over noen gresskarkjerner. Tørk i dehydrator (f.eks over natten) på 42 grader i 8-12 timer før du tar bort paraflexxarket og tørker videre til de er sprø og knaskete, det tar ett par ekstra timer. De kan sikkert tørkes i stekeovn, men min går ikke lavere ned på gradestokken enn 80 og de får raskt en brentsmak som jeg ikke liker. Går din ovn lavere kan du fint lage disse uten dehydrator.

Disse er nydelige, sprø og rike på smak. En kursdeltager mente de smakte kjøtt. Sønnen min kaller dem av en eller annen merkelig grunn for banankjeks og ber stadig om å få et. Han har helt tydelig misforstått noe, men når han spiser disse næringsbombene kan han kalle dem hva som helst…

Gresskarkjerner er rike på vitamin K, kobber, mangan, sink, fosfor, magnesuim og jern. De inneholder proteiner og også endel omega 6, derfor er det fint med linfrø som motvekt, siden de igjen er rike på omega 3. Problemet med det moderne kostholdet vårt er at de aller fleste får i seg for mye omega-6 i forhold til omega-3. Fiskelever, fet fisk generelt og linfrø har høye konsentrasjoner av omega-3 og kan utligne denne ubalansen.

Noe annet våre små får i seg alt for mye av er snop, brus og annet ræææl i utallige bursdagsselskap i løpet av et år. Jeg planlegger en kampanje MOT disse meningsløse godteposene alle barn får med seg hjem etter bursdagsfester. Er dere med??? Min grønneste datter fylte 7 år i går- på selveste kvinnedagen. Det var 18 jenter i bursdagsselskap :-S Jeg skal lage et innlegg snart om hvordan feire en forholdsvis sunn bursdag. I allefall uten tilsetningsstoffer og sukker-overdose. Jentene som var her var strålende fornøyde da de måtte hjem- og det UTEN godtepose. Rekker ikke å lage et innlegg nå, men det kommer til uka. Skal holde matkurs i morgen og har masse å forberede.

God helg:o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!