Bringebærremser er lørdagsgodteri barna elsker!

Alle barna i hus maser stadig om fruktremser og har sine favoritter; bringebærremser, blåbærremser og bringebær- og mangoremser går det mest av hos oss. Yummis yummis 🙂

Du trenger 1 pakke tinte bringebær (400g)
6 bløtlagte økologiske aprikoser uten bløtevannet
1 banan
evt. 2 ss linfrø eller chiafrø for å høyne næringsinnholdet og gjøre remsene til supermat
Blend til purè, bre utover et paraflex ark og tørk  i dehydrator  på 60 grader i 1 time (140 grader F) før du skrur ned temperaturen til 41 grader (105 grander F) og tørk videre i 7-12 timer  eller bre utover et bakepapir og tørk i stekeovn på mellom 40-50 grader i ca 10-15 timer. Jeg gjør det alltid over natten. Massen har da gitt  slipp på mye væske og du sitter igjen med en læraktig/lakrisremseaktig konsistens som er lett å håndtere. Klipp opp i lange remser og server. Holder seg fint i kjøleskapet ca 1-2 uker. Kan også fryses
Her er tilbakemeldig fra en leser som ikke har dehydrator men som lagde disse i stekeovn:
«Det funket kjempe flott å lage det i stekovnen. Et tips er å sjekke temperaturen iløpet av første timene, for min ovn var litt høy i temperatur, men ved å lage en liten forpakning i aluminiumsfolie som gjorde at døren sto bittelitt åpen gav perfekt temperatur! :)»
Tips! Er det vanskelig å løsne massen fra paraflexarket kan det være smart å putte det hele i fryseren i noen minutter og prøve på nytt. Men min erfaring er at det er nesten umullig å mislykkes når man lager disse.
Over ser du det som skal bli bringebærremser og blåbærremser rett etter de har kommet ut fra dehydratoren.Frister det? Både jeg og mannen mumser også på disse år vi er fysne på godis. Jeg synest smaken minner om bringebærdrops og har konsistens som lakrissnører. Ønsker dere alle en fin lørdag!
Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!