Råsunn råmelkspudding er nostalgimat fra barndommens rike, milde himmel!

Gjennom hele barndommen min tilbrakte jeg somrene hos besta og besten. De var sauebønder og fruktbønder i fagre Stryn og jeg var med på «høyånnj», gjeting i fjellet, mating av koppelam og fisking. Det er fantastiske barndomsminner som sitter godt lagret. Min favorittdessert var råmelkspudding, som ble laget av de edleste dråper fra kua, rett etter kalving. Besta hadde alltid et par brødformer med råmelkspudding når jeg kom og de forsvant fort ettersom jeg slapp å være høflig og hun ønsket at jeg helst skulle frådse det jeg maktet, hvilket jeg gjorde av hjertens lyst. Jeg har forsøkt å lage en sunnere variant av godsakene og denne minner veldig om råmelkspuddingen fra barndommens rike. Jeg har forsøkt å ta vare på mest mulig melk uten å varme den opp for å bevare alle næringsstoffene og enzymene i melken. Den blir da også lettere å fordøye. Dette er simpelthen en råsunn dessert som gir rå muskelkraft, er full av proteiner, godt fett og tettpakket næring, med naturlig og sunn søtning. Den er fløyelsmyk og karamellpuddingaktig.

Oppskrift nostalgisk råmelkspudding
8 dl fersk upasteurisert melk
2 ss rårørsukker
1 ss lønnesirup
15 dråper stevia med vaniljesmak
8 eggeplommer (rester etter at jeg lagde skumkake med sjokoladelokk av eggehvitene)
8 ts gelatin
2-3 måleskjeer råmelk/colostrum

Varm opp ca 1,5 dl melk og rør ut gelatinpulveret. Hell så i resten av melken slik at blandingen blir lunken. Rør inn råmelkspulveret. Ha så i lett sammenpiskede eggeplommer og rør godt. La dette stå ca 5 minutt før du siler blandingen gjennom et tettmasket dørslag over i formen som på karamellpuddingvis har et lag smeltet sukker (men her ekte uraffinert rårørsukker). Sett kaldt for at blandingen skal stivne til pudding. Min elskede som er fra kalde nord er ofte kritisk til mine mange kjøkkeneksperiment og gidder aldri være hyggelig bare for å være det. Han sa puddingen var djææ… god. Det var hans ord. Jeg ville heller sagt at den er himmelsk god :o)

Håper helgen din blir gullegod :o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!