GJESTEBLOGG 3: RAA KOMBUCHA

Hei!

Jeg må først takke for den ære det er å bli spurt om å gjesteblogge på Fra jord til bord!
Det var jo tross alt Gry som fikk meg hekta på Kombucha for mer enn 3 år siden…

Det starta med at jeg ble akutt syk med påfølgende langvarig sykemelding. Jeg kontakta Gry, selv om legen min mente at kostholdet var uten betydning!
Autoimmune sykdommer er noe dritt, men dette skulle vi fikse sammen!(ref: Gry).

Rå eggeplommer, kraft og leverkapsler i lange baner, upasteurisert ost og melk, økologiske grønnsaker, rent kjøtt og fisk fra naturen! Og selvsagt Kombucha … nam! Jeg bytta colaen ut  med denne vidunderdrikken og har ikke angra en dag siden! Fikk selvsagt min første scoby og kombucha-kultur fra Gry (alle burde hatt en slik fantastisk venninne!). Snakk om å komme til ferdig dekka bord 🙂 Så man kan godt si at Kombuchaen er i brygget i hennes ånd!

P1070954

Langsomt ble jeg bedre og trappa ned på medisinene, legen trodde meg ikke,
men » kæm bryr sæ?».

Etter 3 år med brygging på kjøkkenbenken begynte jeg å irritere meg over at man ikke får kjøpt kombucha i Norge. Så fant jeg KombuchaBryggeriet, men heller ikke de selger overalt. Det finnes ikke på Gardermoen (ennå ;-)…

I løpet av denne tida kjøpte jeg en økologisk gård sammen med kjæresten min og tanken om et eget firma vokste fram! Mageli Gard litt nord for Lillehammer har røtter tilbake til svartedaudens tid og oser av bonderomantikk! Vi har spælsau, Vestlandsk Fjordfe, Ungarsk Ullgris, høner og kaniner. Men man kan ikke leve av 50 vinterfora sau!

Jeg var heldig å treffe Gunnar Wiig gjennom felles kjente, han har starta opp både Nøgne Ø, Atna og nå Laagen Bryggeri! Kombucha og øl brygges med mye av det samme utstyret, så da var vi i gang med testbrygging! Fantastisk stort å tappe 750 flasker første gangen 😀

Så langt har følgende utsalgssteder tatt inn Raa Kombucha fra Mageli Gard:

  • Unikat Lillehammer
  • Matfatet Brummunddal
  • Røtter Oslo
  • Ekte Vare Oslo
  • Maschmanns Matmarked Skøyen
  • Gutta På Haugen Oslo

Vi tilbyr også Kombucha fra vår hjemmeside www.mageligard.no hvor vi blant annet selger villfisk fra Vesterålen (frosset ombord maks 2 timer etter opptak).

Jeg har valgt å tappe Raa Kombucha første gang slik at folk kan få smake den helt organisk, hvordan den egentlig er uten tilsatt smak.

I neste omgang vil jeg tilsette smak, men vil fortsette å tilby Raa Kombucha.

Når året er omme håper jeg å kunne leve av å selge Kombucha!

Vi har mange planer på gården, så da trengs en del investeringer! I dag leier vi ut ett rom via AirBnB, men snart vil vi ha flere sengeplasser. Drømmen er å kunne ansette egen kokk og bygge et godkjent storkjøkken!

Jeg har hatt litt kontakt med Maren Aasen i forbindelse med bryggingen av Raa Kombucha og synes det er kjempeartig at flere får det til!

Jeg gleder meg til fortsettelsen:-D

Du finner oss på facebook HER og hjemmesiden finner du HER!

  • Mvh Anita Kristensen
  • 13abucha@gmail.com
  • www.mageligard.no
  • Tlf nr 488 93757

IMG_5713

Her står jeg foran Kombucha-hylla på Whole Foods i USA. Bror min bor der borte, så jeg har fått testa ut mange forskjellige typer. Min absolutte favoritt holder jeg i henda: MountainCultureKombucha! Jeg har blitt kjent med de karene som driver firmaet, de svarer på absolutt alt jeg lurer på!

Lurer du på hvordan du lager din egen kombucha, se youtube-filmen under:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!