RÅ LEVER ER SUPERMAT I EKSTREMKLASSE!


 

Leverkunst? Jada, jeg innrømmer at vi er blitt litt miljøskadet på hele innmat-prosjektet vårt. Kunstverket består av tynne skiver rå lever fra lam (villsau-rase) som er dehydrert på 50 grader i 3-4 døgn. Tørkeseansen ble gjort i uthuset da aromaen av lever som tørkes ikke kan sammenlignes med noe annet jeg noen sinne har luktet. Duften av ovnsbakt leverpostei lukter ren nytelse og dette er motsatsen til det.
Poenget med å tørke lever i sin råeste form er at lever er det mest næringstette man kan spise. Overlege Berit Nordstrand sier vi er overfôret og underernært i dette land. Dette utsagnet tror jeg det ligger mye sannhet i. Spiser du lever, jevlig og over tid, vil jeg tro at de aller fleste næringsbrister retter seg vakkert ut- og mye raskere enn noe annet tilskudd kan gjøre.
Jeg har vært på prosjekt lever nå i et halt års tid. Noen av barna mine liker leverpostei og levergryte men ikke alle. Jeg fikser det ikke. Men jeg har bestemt meg for å få i meg lever, basta bom!
Man kan også få kjøpt leverkapsler fra radiant life, men det koster en formue og blir fortollet i tillegg pga den høye prisen. Det gjør det til et kosttilskudd for multimillionærer og jeg er så langt unna den statusen  man kan komme. Så derfor kom jeg frem til at dette må jeg fikse selv, eller det vil si Fikselise fikset det. Hun kom i hus med en stor bærepose rå lammelever. Lammene har levd på naturlig beite, slik at en renere og mer potent lever kan man lete lenge etter. Vi har så mange fantastiske naturressurser i vårt land, så hvorfor hoppe over bekken/eller dammen etter vann?
Dette skriver min dyktige samarbeidspartner Sally om lever:
Næringsmessig er lever en superhelt og en kjempebra kilde til kobber, sink,
jern, B vitaminer, A vitamin, D vitamin og aminosyrer samt viktige
antioksidanter som støtter din egen lever i sitt avgiftningsarbeid.

Lever har ikke mindre enn 18 aminosyrer og derfor et fantastisk proteintilskudd i tillegg til all den andre gode næringen.  Spiser du den rå kan du være sikker på at alt det gode blir ivaretatt. Lever er hemmeligheten bak mange bodybuilderes svulmende utseende. Og du ser ofte lever-pulver på deres interessesider på nettet. Jeg er så utrolig fornøyd med innsatsen vi har lagt ned i dette litt  ekle arbeidet. Jeg slipper smaken av lever, men får alt det gode den har å tilby i sin beste form. Lever gir utrolig med overskudd. Jeg har spist 9-12 kapsler daglig nå i en uke og er imponert over hvor lite søvn jeg har trengt i disse dager. Minstemor er masete om natten for tiden, men det går ikke utover mitt energinivå på dagen. Kommer meg ikke i seng før midnatt og sover ca 5-6 timer hver natt. Og det går helt fint! Jeg vil tro at i eksamenstider, eller i andre situasjoner der man vet at man presser seg for langt, så vil tilskudd av lever være gull verdt!

Vi knuste den tørkede leveren til mel i blenderen og fylte gelatinkapsler for hånd. De kan kjøpes her og fåes i ulike størrelser. Fikselise var litt ør i hodet etter å ha inhalert leverstøv en hel dag på kjøkkenet mitt 😉
Vi drysset også varmende krydder som kanel, ingefær og cayenne i levermelet. Jo mer godsaker i supertilskuddet, jo bedre!

Fikk du lyst til å hive deg på prosjekt leverkapsler?

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!