Podcastepisode 10 med Stine Svarthe

I denne episoden får du den goden samtalen med Stine Svarthe, kvinnen bak bestselgeren «Bare bra barnemat». Vi snakker om barneernæring og hvilke utfordringer vi som foreldre møter når vi ønsker å gi barna våre den beste maten, men også om de mange gode løsningene som finnes.

Du finner episoden for eksempel:

På Spotify HER!

På Apple podcast HER!

Stikkord for samtalen:

Geografi rundt Tyrifjorden, kanskje litt uvesentlig

Horror-historie fra Svelgen

Produktutvikling av bra mat

Den første barnematen og når begynne

Surdeigsstarteren «Bubba» som døde

Bløtlegging, fermentering og spiring og hvorfor det er spesielt viktig for små mager

Tilsatte vitaminer og mineraler vs naturlig forekommende vitaminer og mineraler

Næringsrik hurtigmat

Den neofobiske fasen

Ultraprosessert mat

Amming

Konseptet barnemat

Tarmhelse og steindød industrimat

Bastante formidlere

Mat og helse, en damegreie?

Hva er best: økologisk eller norskprodusert

Sprøytemidler

Aktiv og passiv spising

Lær å lese ditt barn

Mos eller plukkemat

Fødsel, fødselsmetode og tarmflora

Snackskultur og faste måltider

Matens rolle som emosjonell støtte i vår kultur

Ulike ernæringsbehov i livets ulike faser

Da Stine flyttet bestemor hjem fra sykehjem for å passe på og kunne gi den maten hun trengte.

Underernæring hos eldre

Boken Bare bra barnemat kan du kjøpe i alle bokhandler og nettbokhandler. F. eks HER!

En både fin og viktig episode jeg håper du får stor glede og nytte av. Del gjerne episoden med noen du kjenner som vil ha glede av den 🙂

Blir også glad om du rater og stjerner og alt som kan gjøres inne på den appen du lytter til podcasten min på, slik at den blir synlig for menge flere. Tusen takk for alt engasjement og gode ord, så langt. Å lage podcaster er morsommere enn jeg trodde og jeg gleder meg til å dele mange flere ressurspersoner og tema som jeg brenner for. Til nå har det vært mye fokus på mat og matkvalitet, men det blir andre tema og perspektiv utover høsten og ikke minst i vinter.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!