Podcastepisode 10 med Stine Svarthe
I denne episoden får du den goden samtalen med Stine Svarthe, kvinnen bak bestselgeren «Bare bra barnemat». Vi snakker om barneernæring og hvilke utfordringer vi som foreldre møter når vi ønsker å gi barna våre den beste maten, men også om de mange gode løsningene som finnes.
Du finner episoden for eksempel:
På Spotify HER!
På Apple podcast HER!
Stikkord for samtalen:
Geografi rundt Tyrifjorden, kanskje litt uvesentlig
Horror-historie fra Svelgen
Produktutvikling av bra mat
Den første barnematen og når begynne
Surdeigsstarteren «Bubba» som døde
Bløtlegging, fermentering og spiring og hvorfor det er spesielt viktig for små mager
Tilsatte vitaminer og mineraler vs naturlig forekommende vitaminer og mineraler
Næringsrik hurtigmat
Den neofobiske fasen
Ultraprosessert mat
Amming
Konseptet barnemat
Tarmhelse og steindød industrimat
Bastante formidlere
Mat og helse, en damegreie?
Hva er best: økologisk eller norskprodusert
Sprøytemidler
Aktiv og passiv spising
Lær å lese ditt barn
Mos eller plukkemat
Fødsel, fødselsmetode og tarmflora
Snackskultur og faste måltider
Matens rolle som emosjonell støtte i vår kultur
Ulike ernæringsbehov i livets ulike faser
Da Stine flyttet bestemor hjem fra sykehjem for å passe på og kunne gi den maten hun trengte.
Underernæring hos eldre
En både fin og viktig episode jeg håper du får stor glede og nytte av. Del gjerne episoden med noen du kjenner som vil ha glede av den 🙂
Blir også glad om du rater og stjerner og alt som kan gjøres inne på den appen du lytter til podcasten min på, slik at den blir synlig for menge flere. Tusen takk for alt engasjement og gode ord, så langt. Å lage podcaster er morsommere enn jeg trodde og jeg gleder meg til å dele mange flere ressurspersoner og tema som jeg brenner for. Til nå har det vært mye fokus på mat og matkvalitet, men det blir andre tema og perspektiv utover høsten og ikke minst i vinter.