PØLSEFESTEN ER IGANG!

Da vi kom hjem i går kveld fra søndagsmiddag hos super-søster ventet 3 store paller med pølser utenfor døren. Gjett om det ble pølsefest! Dette er den tredje produksjonen fra pølseprodusenten min i Valdres og jeg må si at denne runden er den beste og føler at vi nå har landet på hvordan jeg synes de skal være. Vi har nå forsøkt å få mer godt fett fra beitefôra fjellokse inn i Viltmorren (til høyre) og Stølsmorren(til venstre) i tillegg til mer hjerte. Dette for å gjøre pølsene mer næringsrike. Å finne ut hvor mye man kan endre på originaloppskriften uten at det går ut over smaken, har vært en utfordring. Men det har vi jammen fått til! Den originale Viltmorren og Stølsmorren er nå smørlette å tygge, mykere i konsistensen, ikke fullt så salt og mer avrundet i smaken. Små søte melketenner vil galant gjøre kål på disse.

Familiemorren som du ser i midten er nysatsningen, proppet til randen med så mye godsaker som det er mulig å få i en pølse. Den inneholder mye mer hjerte enn de andre to (les: supermat), i tillegg til litt lever (les: superdupermat). Den er rund, mild og søtere i smaken, slik en ekte Valdrespølse skal være. De to andre pølsene har sine aner fra Indre- Troms og smaksbildet er derfor helt annerledes enn på Familiemorren. Det er bra å kunne tilby pølser med ulike smaker.

Minstemor kastet seg over den nye Familiemorren og spiste uhemmet av den. Sonen likte dem alle like godt- går rundt og sier at dette er ekte muskelmat, eldstemann sin favoritt er Viltmorren, akkurat som sin mor, nummer to liker best Stølsmorren og min elskede syntes alle var djæ…sk gode- så da er  siste produksjon godkjent av oss her i hus, i alle fulle fall.

Jeg skal nå brette opp ermene og pakke 93 pølsepakker de neste dagene. Jeg venter på etikettene enda, så en del av dere vil få dem merket med forbokstaven på pølsen- for å kunne skille dem fra hverandre.

Skulle noen flere la seg friste til å bestille så anbefaler jeg dere på det sterkeste å bestille mer enn en av hver når dere først er i sving. Portoprisene i Norge er som dere vet elleville og bestiller dere for mer enn 500 kroner (fra 2-10 kg) betaler du det samme beløp i porto (kr 140) for å få dem tilsendt. Det lønner seg derfor å tenke stort. Pølsene har holdbarhet til november 2014 og kan dermed hamstres og lagres. Du får kjøpt dem om du trykker på Handle i mitt spiskammers-knappen i menylinjen på siden her :o)

Tips til dere som får pølsene denne uka! Når jeg spretter en pølse deler jeg den først i to og tar snabben under springen i glovarmt vann i ca 10 sekund, og vips vrenger du av tarmen i en enkel håndevending. Når det er sagt så kan du fint spise tarmen, da den nemlig er supersunn den også!

Og sånn helt for ordens skyld. Disse pølsene er fri for nitritt, ingen smaksforsterkere, kun rene og naturlige ingredienser. Kjøttet og alle de andre animalske matemnene er fra vilt eller beitefôra dyr som har spist og levd naturlig. Viltmorren og Stølsmorren inneholder ikke frilandsgris og passer derfor fint for de som av ulike årsaker velger å ikke spise svin.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!