Personvern

Når, hvordan og hvorfor lagrer Gry Hammer informasjon om deg som person og ditt personvern

1. INTRODUKSJON

Disse personvernvilkårene gir deg opplysninger om hvordan vi samler inn og behandler dine personlige data gjennom din bruk av nettstedet vårt www.gryhammer.no eller noen underdomener, inkludert all informasjon du gir oss når du kjøper et produkt eller en tjeneste, melder deg på vår e-postliste eller deltar i en premietrekning eller konkurranse.

Ved å gi oss dine data, garanterer du oss at du er over 13 år.

Gry Hammer er dataansvarlig og vi er ansvarlige for dine personlige data (referert til som «vi», «oss» eller «våre» i disse personvernreglene).

Hvis du har spørsmål om disse personvernreglene, vennligst kontakt oss ved å bruke detaljene nedenfor.

Kontaktinformasjon:

Fullt navn på juridisk enhet: Gry Hammer Yogaliv

E-postadresse: support@gryhammer.no

Postadresse: Gry Hammer Yogaliv, Røyseveien 138, 3530 Røyse, Norge

Det er svært viktig at informasjonen vi har om deg, er nøyaktig og oppdatert. Gi oss beskjed når din personlige informasjon endres ved å sende oss en e-post til support@gryhammer.no eller oppdater innstillingene i din Logg inn.

2. HVILKE TYPE DATA SAMLER VI INN OM DEG

Personlige data betyr all informasjon som er i stand til å identifisere et individ. Det inkluderer ikke anonymiserte data.

Vi kan behandle følgende kategorier av personopplysninger om deg:

 •  Kommunikasjonsdata som inkluderer hvilken som helst kommunikasjon du sender til oss, enten det er gjennom kontaktskjemaet på vår nettside, via e-post, tekst, sosiale medier, meldinger til sosiale medier eller annen kommunikasjon du sender oss. Vi behandler disse dataene for å kommunisere med deg, for registrering og for etablering, forfølgelse eller forsvar av juridiske krav. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er våre legitime interesser, som i dette tilfellet skal svare på kommunikasjon sendt til oss, for å oppbevare og etablere, forfølge eller forsvare juridiske krav.
 •  Kundedata som inneholder data knyttet til kjøp av varer og / eller tjenester, for eksempel navn, tittel, faktureringsadresse, leveringsadresse-e-postadresse, telefonnummer, kontaktinformasjon, kjøpsdetaljer og kortinformasjon. Vi behandler disse dataene for å levere varene og / eller tjenestene du har kjøpt, og for å holde oversikt over slike transaksjoner. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er utførelsen av en avtale mellom deg og oss og / eller iverksette tiltak på forespørsel om å inngå en slik avtale.
 • Brukerdata som inneholder data om hvordan du bruker vår nettside og eventuelle onlinetjenester sammen med data som du legger inn for publisering på vår nettside eller via andre elektroniske tjenester. Vi behandler disse dataene for å betjene vår nettside og sørge for at relevant innhold er gitt til deg, for å sikre sikkerheten til nettstedet vårt, for å opprettholde sikkerhetskopiering av vår nettside og / eller databaser og for å muliggjøre publisering og administrasjon av nettstedet vårt, andre elektroniske tjenester og forretninger. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er våre legitime interesser, som i dette tilfellet skal gjøre oss i stand til å administrere vårt nettsted og vår virksomhet på riktig måte.
 • Tekniske data som inneholder data om bruk av vår nettside og online-tjenester som din IP-adresse, innloggingsdata, detaljer om nettleseren din, lengden på besøk på sider på vår nettside, sidevisninger og navigasjonsveier, detaljer om antall ganger du bruker nettstedet vårt, tidssoneinnstillinger og annen teknologi på enhetene du bruker for å få tilgang til nettstedet vårt. Kilden til disse dataene er fra vårt analysesystem. Vi behandler disse dataene for å analysere bruken av nettstedet vårt og andre onlinetjenester, for å administrere og beskytte vår virksomhet og nettside, å levere relevant nettsideinnhold og annonser til deg og for å forstå effektiviteten av annonseringen vår. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er våre legitime interesser, som i dette tilfellet skal gjøre oss i stand til å administrere vårt nettsted og vår virksomhet riktig og for å vokse vår virksomhet og bestemme vår markedsstrategi.
 • Markedsdata som inneholder data om dine preferanser når du mottar markedsføring fra oss og våre tredjeparter og dine kommunikasjonspreferanser. Vi behandler disse dataene slik at du kan delta i våre kampanjer og konkurranser, kurs og webinarer, å levere relevant nettsideinnhold og annonser til deg og måle eller forstå effektiviteten av denne annonseringen. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er våre legitime interesser, som i dette tilfellet skal studere hvordan kundene bruker våre produkter / tjenester, utvikle dem, å utvide virksomheten og bestemme markedsføringsstrategien.

Vi kan bruke kundedata, brukerdata, tekniske data og markedsføringsdata for å levere relevant nettsideinnhold og annonser til deg (inkludert Facebook-annonser eller andre visningsannonser) og å måle eller forstå effektiviteten av annonseringen vi tjener deg. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er legitime interesser som er å øke vår virksomhet. Vi kan også bruke slike data til å sende annen markedsføringskommunikasjon til deg om relevante produkter og tjenester, for eksempel kurs på nettet; bøker; live sendinger som webinarer; arrangementer, onlinekurs og kurs; og veiledningstjenester. Vårt lovlige grunnlag for denne behandlingen er enten samtykke eller legitime interesser (nemlig å vokse vår virksomhet).

Vi samler ikke inn sensitive data om deg. Følsomme data refererer til data som inneholder detaljer om rase eller etnisitet, religiøs eller filosofisk tro, sexliv, seksuell orientering, politiske meninger, fagforening, informasjon om helse og genetiske og biometriske data. Vi samler ikke inn opplysninger om kriminelle overbevisninger og lovbrudd.

Hvor vi er pålagt å samle inn personopplysninger ved lov eller i henhold til avtalens vilkår mellom oss og du ikke gir oss disse dataene når du blir bedt om det, kan vi ikke være i stand til å utføre avtalen (for eksempel å levere varer eller tjenester til deg). Hvis du ikke gir oss de forespurte dataene, må vi kanskje avbryte et produkt eller en tjeneste du har bestilt, men hvis vi gjør det, vil vi varsle deg på det tidspunktet.

Vi vil bare bruke dine personlige data til et formål det ble samlet inn for eller en rimelig kompatibel hensikt om nødvendig, for eksempel sende deg gode råd og tips, inspirasjon og relevant kunnskap som Gry Hammer formidler i sitt budskap. Hvis vi trenger å bruke detaljene dine for en ikke-relatert ny hensikt, vil vi gi deg beskjed og forklare de juridiske grunnene for behandling.

Vi kan behandle dine personlige opplysninger uten din viten eller samtykke der dette er påkrevd eller lovlig.

Vi utfører ikke automatisert beslutningstaking eller noen form for automatisert profilering.

3. HVORDAN VI SAMLER INN DINE PERSONLIGE DATA

Vi kan samle inn data om deg ved at du gir dataene direkte til oss (for eksempel ved å fylle ut skjemaer på vår side, at du skriver deg opp for å motta gode råd og tips eller ved å sende oss e-post). Vi kan automatisk samle inn bestemte data fra deg når du bruker nettstedet vårt ved hjelp av informasjonskapsler og lignende teknologier. Vennligst les punkt 11 for mer informasjon.

Vi kan motta data fra tredjeparter som analyseleverandører som Google basert utenfor EU, annonseringsnettverk som Facebook basert utenfor EU, for eksempel søkeleverandører som Google basert utenfor EU, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, for eksempel datameglere eller fra software som samler inn data fra ulike kilder.

Vi kan også motta data fra offentlig tilgjengelige kilder.

4. MARKEDSFØRING KOMMUNIKASJON

Vårt lovlige grunnlag for å behandle dine personlige data for å sende deg markedsføringskommunikasjon er enten ditt samtykke eller våre legitime interesser (nemlig å vokse vår virksomhet).

I henhold til regler for personvern og elektronisk kommunikasjon kan vi sende deg markedsføringskommunikasjon fra oss hvis (1) du har kjøpt eller bedt om informasjon fra oss om våre varer eller tjenester, eller (2) du ble enig om å motta markedsføringskommunikasjon og du ikke har valgt å skrive deg av listen/ nyhetsbrevene. I henhold til disse forskriftene, hvis du er et aksjeselskap, kan vi sende deg markedsføringsemails uten ditt samtykke. Du kan imidlertid fortsatt velge å skrive deg av listen når som helst, slik at du ikke mottar blogg eller markedsføringsemail.

Før vi deler dine personlige opplysninger med en tredjepart for eget markedsføringsformål, får vi ditt uttrykkelige samtykke.

Du kan spørre oss eller tredjeparter om å slutte å sende deg markedsføringskommunikasjon når som helst ved å følge oppkoblingslinkene i hver epost sendt til deg ELLER via e-post til oss på support@gryhammer.no.

Hvis du velger å skrive deg av listen med blogg og markedsføringskommunikasjon, gjelder ikke denne oppsigelsen for personopplysninger som tilbys som følge av andre transaksjoner, for eksempel kjøp, ordre etc.

5. OPPLYSNINGER OM DINE PERSONLIGE DATA

Vi må kanskje dele dine personlige data med partene som er angitt nedenfor:

 • Tjenesteytere som tilbyr IT- og systemadministrasjonstjenester.
 • Profesjonelle rådgivere, inkludert advokater, bankfolk, revisorer og forsikringsselskaper
 • Regjeringsorganer som krever at vi rapporterer behandlingsaktiviteter.
 • Tredjeparter som tekstforfattere, kundestøtte og virtuelle assistenter.
 • Tredjeparter som vi selger, overfører eller fusjonerer deler av vår virksomhet eller våre eiendeler til.

Vi krever alle tredjeparter som vi overfører dataene dine til for å respektere sikkerheten til dine personlige data og behandle den i samsvar med loven. Vi tillater bare slike tredjeparter å behandle dine personlige data for spesifiserte formål og i samsvar med våre instruksjoner.

6. INTERNASJONALE OVERFØRINGER

Land utenfor EØS-området gir ikke alltid det samme beskyttelsesnivået til dine personopplysninger, så europeisk lov har forbudt overføring av personopplysninger utenfor EØS, med mindre overføringen oppfyller visse kriterier.

Noen av våre tredjeparts tjenesteleverandører er basert utenfor EØS, slik at behandlingen av dine personopplysninger vil innebære overføring av data utenfor EØS.

Når vi overfører dine personopplysninger ut av EØS, gjør vi vårt beste for å sikre en tilsvarende grad av sikkerhet for data ved å sørge for at minst en av følgende garantier er implementert:

Vi overfører bare dine personopplysninger til land som har blitt ansett å gi et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger av Europakommisjonen.

Når vi bruker visse tjenesteleverandører, kan vi bruke spesifikke kontrakter eller adferdskodekser eller sertifiseringsmekanismer godkjent av EU-kommisjonen, som gir personopplysninger samme beskyttelse som det har i Europa.

Når vi bruker tilbydere basert i USA, kan vi overføre data til dem dersom de er en del av EU-US Privacy Shield, som krever at de gir tilsvarende beskyttelse til personopplysninger som deles mellom Europa og USA.

Hvis ingen av de ovennevnte garantiene er tilgjengelige, kan vi be om ditt eksplisitte samtykke til den bestemte overføringen. Du har rett til å trekke tilbake samtykket når som helst.

7. DATASIKKERHET

Vi har satt inn hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å forhindre at personopplysningene dine blir mistet, brukt eller åpnet på en uautorisert måte, endret eller avslørt. I tillegg begrenser vi tilgangen til dine personlige data til de ansatte, samarbeidspartnere, agenter, entreprenører og andre tredjeparter som gjennom jobben har behov for tilgang til dine opplysninger. De behandler bare dine personlige opplysninger på våre instruksjoner og de er underlagt taushetsplikt.

Vi har satt i gang prosedyrer for å håndtere eventuelle mistenkelige brudd på personopplysninger, og vil varsle deg og enhver gjeldende mistenkt part for brudd, der vi er lovlig pålagt å gjøre det.

8. TILBAKEHOLDELSE AV DATA

Vi beholder bare dine personlige opplysninger så lenge som det er nødvendig for å oppfylle de formålene vi har samlet dem inn for, inkludert for å tilfredsstille juridiske krav, regnskap eller rapporteringskrav.

For å bestemme hvor lenge det er nødvendig og riktig å beholde dataene, ser vi på mengden, saken og sensitiviteten, potensiell risiko for skade ved uautorisert bruk eller avsløring, behandlingsformål, hvis disse kan oppnås på andre måter og juridiske krav.

I skattemessige hensyn krever loven at vi beholder grunnleggende informasjon om våre kunder (inkludert kontakt, identitet, næringsliv, finans og transaksjonsdata) i ti år etter at de slutter å være kunder.

Under noen omstendigheter kan vi anonymisere dine personopplysninger for forskning eller statistiske formål. I så fall kan vi bruke denne informasjonen på ubestemt tid uten videre varsel til deg.

9. DINE RETTIGHETER

I henhold til databeskyttelseslovgivningen har du rettigheter i forhold til dine personopplysninger, som inkluderer rett til å be om tilgang, korrigering, sletting, begrensning, overføring, innvending mot behandling, overførbarhet av data og (der det lovlige grunnlaget for behandling er samtykke) til å trekke tilbake samtykke.

Du kan lese mer om disse rettighetene her.

Hvis du ønsker å utøve noen av rettighetene som er angitt ovenfor, vennligst send oss en e-post på support@gryhammer.no.

Du må ikke betale gebyr for å få tilgang til dine personlige data (eller å få utført noen av de andre rettighetene). Vi kan imidlertid kreve en rimelig avgift dersom forespørselen din er klart ubegrunnet, repetitiv eller overdreven eller nekter å overholde forespørselen din under slike omstendigheter.

Vi må kanskje be om spesifikk informasjon fra deg for å hjelpe oss med å bekrefte identiteten din og sikre at du har rett til å få tilgang til dine personlige opplysninger (eller å utøve noen av dine andre rettigheter). Dette er en sikkerhetsforanstaltning for å sikre at personopplysninger ikke blir gitt til noen som ikke har rett til å motta den. Vi kan også kontakte deg for å spørre deg om ytterligere informasjon i forbindelse med din forespørsel for å øke hastigheten på vårt svar.

Vi prøver å svare på alle legitime forespørsler innen en måned. Av og til kan det ta oss lenger enn en måned hvis forespørselen din er spesielt kompleks eller du har gjort en rekke forespørsler. I dette tilfellet vil vi varsle deg.

Hvis du ikke er fornøyd med et hvilket som helst aspekt av hvordan vi samler inn og bruker dataene dine, har du rett til å klage til din lokale tilsynsmyndighet for databeskyttelsesproblemer. Les mer om disse rettighetene her: https://www.eugdpr.org/. Vi ville vært takknemlige for hvis du først kontakter oss, hvis du har en klage slik at vi kan prøve å løse det for deg.

10. TREDJEPARTER

Dette nettstedet kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder, programtillegg og applikasjoner. Hvis du klikker på disse koblingene eller aktiverer disse tilkoblingene, kan det være mulig for tredjeparter å samle inn eller dele data om deg. Vi kontrollerer ikke disse tredjepartswebsider og er ikke ansvarlige for deres personvernerklæringer. Når du forlater nettstedet, oppfordrer vi deg til å lese personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

11. COOKIES / INFORMASJONSKAPSLER

Du kan sette nettleseren din til å nekte alle eller noen nettleserkapsler, eller for å varsle deg når nettsteder angir eller får tilgang til informasjonskapsler. Hvis du deaktiverer eller nekter informasjonskapsler, må du være oppmerksom på at enkelte deler av dette nettstedet kan bli utilgjengelige eller ikke fungerer som det skal. Info om cookies/infokapsler

Informasjonskapsler er små filer som lagres av din nettleser på din maskin. Dersom du åpner en annen nettleser på maskinen din, vil ikke de samme informasjonskapslene bli overført dit. Informasjonskapsler i seg selv, har ingen verdi, da de lagrer kun et tilfeldig identifikasjonsnummer. Det er først når du knytter denne informasjonen opp mot en database, at informasjonen kan behandles. Gry Hammer Yogaliv bekrefter at denne informasjonen behandles strengt og den kun brukes til det formål som er ment for innsamling av data. Identifikasjon av brukere, gjøres bare i de tilfeller det er strengt nødvendig. En informasjonskapsel inneholder som regel fire parametere:

 • Navn på informasjonskapsel
 • Unik id til informasjonskapsel (denne er knyttet til din nettleser)
 • Hvor lenge informasjonskapselen skal lagres på din maskin
 • Domene som informasjonskapselen gjelder for

På grunn av siste punktet her, er det svært vanskelig å misbruke en informasjonskapsel. En informasjonskapsel i seg selv har liten verdi før den blir knyttet opp til en database. Derfor vil den ha lav eller ingen verdi dersom noen prøver å flytte den over til et annet domene, fordi man ikke har tilgang til databasen.

12. GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics er et analyseverktøy vi bruker for å analysere brukeroppførsel på gryhammer.no. Dette er en gratistjeneste fra Google som gjør det mulig se antall besøkende, sidevisninger, trafikk-kilder, lengde på besøk, geografisk lokasjon og mye mer. For å lagre informasjon om de besøkende, benytter Google Analytics et javascript, som igjen lager 5 forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene benyttes til å lagre

bevegelsesmønsteret på et nettsted og hver enkelt bevegelse. Disse informasjonskapslene er:

 • __utma: Lagres i 2 år fra siste besøk.
 • __utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk.
 • __utmc: Lagres til nettleseren lukkes.
 • __utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk.
 • __utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk.
 • _ga: Lagres i 2 år fra siste besøk.

13. FACEBOOK

Vi bruker Facebook page plugin og Facebook kommentarer som benytter infokapsler. Facebook cookies settes hvis du tidligere har besøkt Facebook, eller har klikket «liker» eller en annen link på vår Facebook side. Cookies/infokapsler brukes også i forbindelse med tilbud og annonser på Facebook.

14. E-POST-LISTER

På nettsiden vår vil du finne ulike påmeldingsbokser. Det vil si at du kan registrere deg på vår e-post liste for nyhetsbrev, råd og tips eller du kan registrere deg for å få tilsendt f.eks et pdf-dokument eller en e-bok. Du blir da bedt om å registrere navn og e-post adresse. Det vil stå klart og tydelig hva vi kommer til å sende deg. Om du f.eks melder deg på en liste for nyhetsbrev, så vil det stå hvor ofte du kan forvente å høre fra oss. Vi bruker Mail Chimp sin tjeneste for utsendelse av denne type e-post utsendelser, og du vil alltid ha mulighet til å melde deg av lister du står på ved å klikke på en «meld deg av» link i e-posten du mottar.

15. KURS DU KJØPER FRA GRY HAMMER

Når du kjøper et kurs av Gry Hammer ber vi deg om å registrere navn, e-post adresse, postadresse. Når du logger inn på gryhammer.no, vil en informasjonskapsel bli lagret i din nettleser. Dette for at du skal ha tilgang til dine kurs og medlemskap mens du er innlogget. Denne informasjonskapselen er individuelt knyttet til deg og noe av din aktivitet vil bli sporet. Hvis du f.eks prøver å logge inn på kontoen din med feil passord, kan vi se et mislykket påloggingsforsøk i loggen. Det gjør at vi i de fleste tilfeller kan se årsaken til at du ikke kommer inn og kan hjelpe deg med det.

16. SLETTING AV DATA

Som tidligere nevnt, så kan du når som helst melde deg av e-post lister du står på. Har du kjøpt kurs hos oss, så har du også rett til å få slettet alle data vi har lagret på deg på nettsiden. Men det betyr i så fall at vi ikke lenger har mulighet til å levere deg den tjenesten du har kjøpt, da det ikke vil være mulig å logge inn på våre nettkurs uten e-post adresse og passord.

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg.

Vi kan ikke slette regnskapsbilag, da vi er pliktig å oppbevare disse i 10 år.

17. ENDRINGER I VÅRE PERSONVERNVILKÅR

Vi forbeholder oss retten til å oppdatere vår personvernpolicy når som helst. Vi vil varsle deg via e-post hvis du abonnerer på vår liste og ved å oppdatere datoen for varslet her på denne siden.

Sist oppdatert: Mai, 2018