PÅSKEMUFFINS LAGET PÅ SURDEIG
Det er ikke akkurat tradisjon med muffins til påske, såvidt jeg vet, men disse ble utrolig fine og gule. Så hvis du mangler påskepynt i år, så kan du jo heller bake deg noen sunne muffins og pynte bordet med disse?
Tipper det blir godt mottatt av barna ihvertfall – som gjerne ikke bryr seg så mye om pynten er gul eller blå…men om det derimot kommer noe på bordet som er spiselig og ser litt ut som noe som kan nærme seg godteri-definisjonen, så ja, vel mottatt tipper jeg 😉
Oppskrift:
4 ss surdeigstarter
150 gr små havregryn
200 gr siktet spelt
130 gr smeltet smør/ghee
3 egg
3 dl kokosblomstsukker
1 dl Mylk
3 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts kardemomme
300 gulrot, finraspet
1.5 ts natron
1.5 ts bakepulver
Instruksjon:
Start med å smelte smøret og la det avkjøles noe. Ha surdeigstarter, egg, kokossukker og mylk i en bolle, visp sammen. Når smøret er avkjølt tilsetter du det også. Deretter har du i resten av ingrediensene og blander alt godt sammen, jeg bruker en sleiv.
Dekk til bollen og la stå på benken i 5-6 timer så setter du den i kjøleskap og lar den stå 12 timer (det går fint å la den stå lenger også).
Varm opp ovnen til 175 grader.
Finn frem muffinsbrettet eller 12 muffinsformer. Fordel deigen i formene og stek i 12-15 minutter.
Mens muffinsene steker kan du lage toppingen.
Topping:
150 g romtemperert smør
2 bokser med Snøfrisk naturell
3 ss honning
1 ts gurkemeie
2 dråper eterisk olje av appelsin
Muffinsene må være avkjølt før du tar på toppingen ellers vil den smelte rett av igjen 🙂
Flere oppskrifter hvor du kan bruke eteriske oljer finner du i min kommende bok Eteriske oljer for kropp sjel og sinn, som kan forhåndsbestilles i min nettbutikk og vil være på lager fra 20. april.
God påske!