NYSTEKT PANNEBRØD AV SURDEIG

Jeg baker oftest brød på slump. Jeg kverner hele speltkorn av typen Høstspelt fra Sigdal kornmølle, til finmalt mel. Så har jeg i en dl eller to med rugmel for å få mest mulig effektiv nedbrytning av antinæringsstoffer. Jeg tilsetter vann og surdeigsstarter og en god neve salt og lar deigen stå og jobbe seg klar til å helles i brødformer. Av og til er det en liten slant til overs som ikke får plass i formene. Den blir ofte til pannebrød, full av egg, krydder og smør. Det er den enkleste sak i verden å lage.

Ingen fastsatte mål altså, men jeg kan godt gjøre et forsøk på å lage en oppskrift her til ære for dem som får nerver om ikke alt kan måles.

Sånn passe konkret oppskrift på pannebrød

2-4 dl boblende surdeigsstarter (resten av deigen som ikke kom med i formene)
3-6 egg
Et dryss stevia
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts natron

Bland godt sammen med en ballongvisp og hell i en jernpanne + 2-4 ss ghee. La den stå på lav til medium varme og steke med lokk til du ser den er «tørr» og hullete på toppen- omtrent som når du lager Injera. Så snur du det tykke pannebrødet og lar det få en fin stekeskorpe på begge sidene.

Denne lages i en fei og børnene synes det er stas med noe annerledes til frokost eller i nisteboksen. Raskt å lage om morgenen om du lager røra (uten natron) kvelden før og setter i kjøleskapet, eller du kan steke om kvelden og servere til frokost. Smaker godt i et par dager, synes jeg.

Pannebrød er godt med ost, syltetøy, lønnesirup, hjemmelaget sjokoladepålegg og selvfølgelig mengder med  smør og/eller kokosolje.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!