NYKOKT KRABBE FRA STAD ER ÅRETS HØYDEPUNKT!

Hver høst må jeg enten komme meg til mamma eller så må mamma komme til meg. Målet er krabbe! Nykokt krabbe, høstet fra det lunefulle Stadhavet. I høst fikk vi ikke kommet oss hverken hit eller dit, men mine to eldste hadde høstferien der og kom hjem i går med en pose full av nykokt krabbe. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet!

Klørne skal knekkes og kjøttet spises rent, så må rognen smakes på, nytes. Så kan man etterhvert blande godsakene på en tynn skive surdeigsfocaccia, med et tykt lag smør under. Kanskje litt sitron. Less is more. Her er det de ekte og rene smakene som må frem. Ikke noe dill, bare krabbe, helst helt alene og for seg selv.

En perfekt munnfull…den aller siste. Da er det viktig at den er komponert riktig. Rikelig med rogn underst og hvitt krabbekjøtt fra klørne på toppen, en skvis sitron…. Ekte matlykke, kalles det!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!