Nydelige helkorns surdeigsvafler med deilig tilbehør :o)

Dette er mettende, smakfulle og jeg tror jeg kan si; sunne vafler som kan spises med god samvittighet. Jeg har ikke oppskrift helt på mål, men jeg maler opp hele speltkorn eller økologisk sammalt grov spelt fra for eksempel Spesialkorn, ca 3-4 dl. Så har du det hele i en glassbolle eller trebolle og tilsetter en spiseskje surdeigsstarter (pass på å mate starteren så du ikke går tom) og ca 2 dl vann og blander det hele godt sammen, det blir som en litt tykk grøt. Jeg har i en toppet ss rårørsukker, 1 toppet ts kardemomme, en ts kanel og en halv ts tørket ingefær. Jeg kjøper alltid organisk og ubestrålt krydder. La det hele stå og godgjøre seg i minimum 8 timer- gjerne lenger- for å få bort alle antinæringsstoffene og uskadeliggjøre glutenet i kornet. Jeg blandet guffa i går kveld og i dag tidlig hadde jeg i to eggehviter som var til overs etter treningssmoothien i går + to ekstra egg i tillegg til et par ss smeltet kokosolje. Aller sist rørte jeg i 1 toppet ts bakepulver uten antiklumpemiddel og en klype keltisk havsalt, blandet det hele godt sammen og stekte i smurt (kokosolje) vaffeljern. Disse ble med i matboksen til de to minste i barnehagen, smurt med et tykt lag upasteurisert smør og ost + litt spekepølse og ferskmelk. De litt større smådamene som vandrer mellom husene i nabolaget for å slå ihjel tiden nå før skolestart kom inn og spiste seg mette på surdeigsvafler med rørt økobringebær fra www.enger.no  og upasteurisert rømme, før de raste ut og skulle springe gjennom vannsprederen i en eller annen hage.

Handler du på www.iherb.com for første gang kan du plotte inn denne rabattkoden og få 5 dollar avslag på din bestilling DOK562. Husk å handle for under kr 200,- per bestilling og holde deg under 1,8 kg per bestilling for billig frakt.

Ps! Har du ikke surdeigsstarter kan du i stedet bruke ett par ss sitron eller eddik for å bryte ned antinæringsstoffene. Bløtleggingstid i minimum 8 timer- jeg lar det ofte stå mye lenger- opp til 24 timer.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!