NYDELIG OG ENKEL JULESJOKOLADE
4 dl mandler (ferdig bløtlagt og tørket på forhånd)
2 dl myke dadler (små, kjøpt billige i internasjonal mat-butikk)
2 ss råkakao
10 dråper stevia med vaniljesmak
finraspet skall av en hel økologisk appelsin (medium stor), alternativt 2-3 dråper eterisk appelsinolje
4 ss kokosolje
en klype salt
Kjør mandlene i foodprocessor med s-blad til de er finknust. Ha i en klype salt, kakaopulver og skallet fra appelsinen og kjør noen sekunder til. Ha så i dadlene og stevia og kjør det godt sammen før du til slutt slipper kokosoljen ned i trakten på maskinen og venter på at blandingen skal forme seg til en masse som til slutt blir en ensartet klump. Denne formes til små kuler med hendene eller dyttes ned i sjokoladeformer eller isbit-former og puttes i fryseren. Så er det bare å ta frem og nyte når det måtte passe nå i disse juletider :o) Nydelig gode er de!
PS! Prøv med klementin om du ikke har appelsin- også en vinner!