NO KNEAD BREAD

Jeg synes det er morsomt med litt variasjon av og til, for mye og for lite av alt…., ikke sant? Som oftest bakes det nå tre surdeigsbrød i slengen, store og matige uten et fnugg av fint siktet mel. Her er en festoppskrift på langtidshevet og syrnet brød, av en litt penere art. Hva skulle jeg gjort uten supersøster som inspirerer meg når jeg ikke har inspirasjon selv? Dette er hennes oppskrift!

Oppskrift No Knead Bread

4 dl vann
2 dl sur myse, (evt 2 dl ekstra vann og 2 ss surdeigsstarter)
Totalt 6 dl væske
650-700 g mel. (f.eks 350 g siktet spelt og 350 g sammalt fin)
2 ss honning
1 ss salt
et hjørne av en blå gjærpakke, omtrent på størrelse med et bringebær.

Rør sammen deigen og la det stå på benken i 12 timer.
Slå så deigen sammen og la det stå en time til.

Sett ovnen på 250 grader.
Sett inn en støpejernpanne med lokk slik at den blir varm.
Når ovnen er varm tar du gryta ut av ovnen, dryss havregryn i bunnen av gryta (for at deigen skal slippe lettere) og hell deigen i. Sett på lokk å la brødet steke under lokk i 30min, så 15 min uten lokk.

Avkjøl brødet 20 min før du tar det ut av gryta.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!