NATURLIG GLUTENFRIE SURDEIGSRUNDSTYKKER
Disse er min eldste datters matboks-favoritt. Lag opp et lite lass og frys ned, så tar du opp litt og litt så de holder seg myke og gode 🙂
Oppskrift glutenfrie surdeigsrundstykker
2 ss glutenfri surdeigsstarter
1 liter renset vann
en pakke jyttemel (750 gr)
6 dl glutenfrie havregryn
en liten neve keltisk havsalt
Bland det hele godt sammen med hendene, det tar ett par minutt. La stå i 8-12 timer, før du skånsomt scooper ut en liten nevestor med deig om gangen. Dypp skjeen i et glass vann, slik som du gjør når du lager fiskekaker eller kjøttkaker. Behandle deigen skånsomt, da jeg er sikker på at melkesyrebakteriene blir sure når du skviser og knar på dem. Rundstykkene blir i alle fall paddeflate og kompakte om du forsøker å kna dem til runde og pene baller. Dette er rustikke og røffe stykker surdeig i 40 deler på smurt stekebrett. La det etterheve i ett par timer og stek på 160 grader i 20-30 minutt.
Disse er min eldste datters matboks-favoritt, godt med et tykt lag godt smør og hjemmelaget leverpostei på. Du finner oppskrift på masse sunt pålegg her i bloggen.