NÅ ER BÆRSESONGEN I FULL SVING – LØP OG KJØP ØKOLOGISKE BÆR!

 

I fjor besøkte jeg  Østre Enger bærgård og kjøpte med meg flere kasser nydelige økologiske bringebær. Den siste ladningen gikk med i en smoothie i mai og nå kjenner jeg godt på hamstringsgenet mitt i forkant av at jeg på tirsdag skal hente en ny ladning. Jeg koker litt til syltetøy, rører noe- for det liker mannjen best. Så singelfryser jeg resten for å ha i smoothies, bringebærremser og bompisaft og gjemmelaget gele utover vinteren.

Jeg har hagen full av solbær som jeg kanskje liker aller best av hagebær, så det trenger jeg ikke kjøpe. Den beste smoothien får jeg av de sødmefulle mørke og nydelige bærene, men for deg som ikke har busker i hagen. Fortvil ikke, for bærgården selger nemlig økologiske solbær og rips i lange baner. du må bare huske å kontakte dem i forkant og bestille det du lyster, så

Du finner bærgården på Sylling, vil tro det tar ca 40 minutt å kjøre dit fra Oslo. Dere som er med i tradisjonsmatgruppen i Oslo kan jo slå dere sammen og bestille, en kan hente og så møtes et sted og distribuere utover gjengen. Bare et tips sånn i luften…

Vi hadde solbærgele til dessert sist nyttårsaften. Med hjemmelaget vaniljesaus. Nyyyydelig!

Solbær- og bringebærremser er nydelig snop som også kan fryses og nytes utover høsten.

Bare å søke på gele, bompisaft og bringebærremser i søkefeltet her i bloggen, så finner du oppskrift på disse.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!