MYKE KJEKS MED SJOKOLADEBITER

Disse kjeksene eller cookies som de sikkert heter på godt populær-norsk, ble faktisk veldig gode. Jeg kan ikke fordra å bake søtsaker. Jeg får høy puls, lett hissig stemmeleie og stressnakke umiddelbart når det er snakk om å produsere sånt. Jeg tenker generelt lite på kaker også, slik at det blir unntaksvis at dette MÅ gjøres. Tyggiskaken med snørrkonsistens er et godt eksempel på mine evner på denne fronten. Kommer det surdeig inn i bildet, blir det imidlertid en helt annen sak. Skuldrene senkes og jeg begynner å småpludre med deigen som blir til de yndigste muffins, sveler og andre søte godsaker.
Disse kjeksene ble til en kveld etter at jeg hadde vært på judo-trening med jentene. En velmenende far har hatt for vane å dele ut Maryland cookies etter endt treningsøkt. Min ene datter skal ikke spise gluten og melk i slike former som de befinner seg i, i disse kjeksene, og den andre datteren min må være solidarisk. De er blitt bedt om å takke pent nei. Sånn rent generelt mener jeg det er en uting at små barn skal tylle i seg dårlig mat i forbindelse med leik, trening og aktivitet. Det er jo nettopp da de trenger skikkelig påfyll! Sist uke mannet jeg meg opp og sa til denne velmenende pappaen at mine barn ikke tålte slike kjeks og måtte derfor takke nei. Tenkte det var greit å si fra ettersom han kanskje ikke hadde oppdaget at de takket nei pga all hurlumheien og alle barna som sirkulerte rundt kjekspakken.
Da vi satte oss i bilen sa jentene mine at de syntes det var urettferdig at de aldri fikk det andre fikk hvorpå jeg svarte trassig at jeg syntes det var urettferdig at de andre barna måtte spise sånn møkkamat og at mine barn sine kropper var heldige som slapp unna. «Jeg skal bake de beste Maryland cookies dere noen sinne har smakt som vi kan ta med neste gang det er judo!!!», avsluttet jeg den samtalen med å si.
Dette trenger du:
4 egg
6 ss smør, smeltet
1/2 plate smørk sjokolade (70%)
Slik gjør du:
Lag luftig eggedosis av egg og sukker. Bland i stevia, kokosmel, bakepulver og arrowroot og hell smeltet smør i til slutt. Vend inn i deigen sjokoladen hakket i gode biter- ikke for små. Fordel utover et bakebrett, gjerne smurt med ghee, slik at du slipper å bruke bakepapir slik du ser på bildet. Det blir 9 store kjeks.

Stek på 160 grader i 12-15 min

Avkjøl på rist!
PS! Jeg glemte selvfølgelig å ta med kjeksene på neste judo-trening, de  lå pent gjenglemt og nedfryst hjemme. Men så, da judoen var slutt, tryllet den velmenende pappaen opp en stor bolle med gulrøtter og bananer skjært i pene små biter, tilpasset små søte barnehender. Det var ikke en kjeks å se i mils omkrets. Alle barna var strålende fornøyde og øynene til jentene mine glitret. Jeg takket ham pent, hvorpå han svarte med et smil: «Det koster jo så lite».
Velmenende pappaer kan jammen være fine å ha!
DOK562 er rabattkoden min på www.iherb.com . Bruker du den får 5 dollar avslag på din første bestilling.Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!