MUSKELBURGER, slik en ekte vegetarburger skal smake i grillsesongen
Muskelburger smaker vegetarmat; grønnsaker, vitamin- og mineralrikt, crunchy og smakfull! I tillegg er den proteinrik.
Muskelburger, 24 stk
4 dl ferdig bløtlagt og kokt langkornet naturris
2 dl lettkokte økologiske havregryn
1/2 dl solsikkekjerner
2 ss hamp proteinpulver eller spiret brunrisproteinpulver, evt 2 ss kokosmel
2 ss kikertmel
1 grovraspet stor gulrot
1 stor løk eller to små, del i to og deretter i lange strimler og stekt myke i olje på forhånd
1 hel brokkoli med stilk, kokt i 3-4 min
2 ss buljongpulver
2 ss tamari eller soyasaus
2 ss basilikum
1 neve finhakka persille
litt pepper
Ta en bolle og stavmiks brokkolien til mos, tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt til en farse med hendene. Tar 2-3 minutt. La det stå og hvile helst en halv time. På den måten får ingrediensene «sette» seg og blir lettere å forme. Dersom du ikke ønsker at kakene skal være veganske kan du tilsette ett økologiske egg for å gjøre farsen enda mer medgjørlig.
Form burgere med skje og hendene og stek på svak til middels varme i min 10 minutt på hver side.
Kan fint fryses