Monstersuppe med øgleøye
En av jentene mine går på ballett sammen med 3 andre jenter i klassen. Ettersom vi må kjøre et stykke for å komme til balletten som starter på det ugudelige tidspunktet 16.15 og er nesten uforenlig med vanlige arbeidsfolk sin hverdag, bytter vi på å fôre og kjøre de små damene. Ballett er nusselig og denne suppa er ikke det. Derfor satt to av 3 ballettkollegaer og rynket på nesen og grøsset da de fikk høre at det var MONSTERSUPPE MED ØGLEØYE som ble servert. Min datter og den siste kollegaen frydet seg og spiste godt. Skal suppen serveres søte piker som kan tenkes å mene at det er ekkelt å spise monstermat, så kan jo suppen kalles «Solskinn i sommerengen» eller noe slikt. Da går den kanskje lettere ned i en sulten ballettpikemage. Så rådet mitt er å tilpasse ordbruken alt etter hvem du har med å gjøre, noe som forøvring kan være gunstig i mange situasjoner i livet 😉
Monstersuppe
2 små løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 squash, grovraspes eller kuttes i terninger
Alt dette freses i ekte smør eller olivenolje på svak varme til blank og aromatisk
Ha så i 1 liter vann/kraft eller 2 ss grønnsaksbuljong
Basilikum og dill og 1 liter tettpakket grønnkål uten stilk (evt. kan grønnkål erstattes med spinat)
La det simre i 10-15 min på svak varme
Stavmiks
Smak til med salt, pepper og sitron
Øgleøye
Hardkokte lykkelige egg fra høner eller vaktler, delt i to
Så er det bare å
hogge inn!