MINE SOMMERFAVORITTER PÅ FERIE

Hva må jeg ha med meg når jeg drar på ferie bortsett fra livsviktige saker som mascara og tannbørste? Jo:

Reinrot – er og blir min favorittstyrker, når kropp og sjel trenger et løft. Du kan lese mer om adaptogenet her, her og her.

Gelatin- Gelatin er vår livredder når vi må spise kromat eller restaurantmat som ikke er optimalt. Letter fordøyelsen, mindre kulemage og færre luftangrep. Vær obs på at selve kapslene inneholder magnesium stearate, som generelt ikke bør konsumeres og som mengder av tilskudd dessverre er fylt med eller omringet av i form av kapslene. I det daglige spiser vi gelatinpulver som røres ut i diverse drikker og omgår hele kapsel- og fyllmasse-problematikken. Men som ferieredder ligger denne alltid i veska!

Kokosolje- Alltid i veska på tur, hiver innpå med en skje om jeg spiser et måltid som ikke er optimalt, smører huden, bruker den som solkrem når det er snakk om norsk  sommmer (husk på at den må trekke godt inn i huden før du går ut i solen, smører på myggstikk og solbrent hud om kvelden. Jeg kjøper denne her.

Truseinnlegg av bomull og 0 plastikk. Natur mot natur saker er viktig for god trivsel der nede. Kjøpes i noen helsekoster her til lands tror jeg, men også på iherb

Kraftmamma Vibekes super-all-round-salve er også viktig å ha med for å smøre stikk, skrap, flis og annet som garantert dukker opp i løpet av en ferie. For øvrig har jeg kastet på båsen all ansiktskrem og har bestemt meg for å bruke denne fast på utsiden av oljen som jeg snakker om under. Kommer tilbake med erfaringer på det prosjektet senere. Den kan uansett kjøpes her.

Hjemmelaget myggolje. Les om det her.

Produktbilde

Nye-favoritten til ansiktet må absolutt bli med på tur. Her kjøpes den, hos Rein Hudpleie, anbefaler sjampoen hun lager også- til barna.

Melkekefirkorn, skal jeg være borte i mange dager har jeg med melkekefirkorn. Helmelk får man kjøpt over alt og om ikke så kan du lage kefir på en miks av skummetmelk og fløte, faktisk enda bedre enn helmelk siden hverken fløte eller skummetmelk er homogenisert. Redder magen og sørger for litt skikkelig næring når terskelen er større for å spise mye man ikke gjør i hverdagen.

Surdeigsstarter- Har med dette vidunderet hvor enn vi drar om det er snakk om mer enn få dager. Surdeigsstarter og oppmalt mel blir med på tur når vi nå i sommer skal utenlands på typisk badeferie for første gang i vår historie. Ikke noe butikk-loff på oss altså!


Så må jeg ha med meg yogamatta mi, den er mitt lille rom i hverdagen, om ikke mer en 10 minutt- også på ferie! Det skal enhver mamma få lov til å gi seg tid til.

Hva er du avhengig av å ha med på tur?

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!